Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και το δείπνο

 


Ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.03.2021
Βρείτε μας
Ο εορτασμός της επετείου από τα 200 χρόνια της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης πλησιάζει με τις προετοιμασίες να κορυφώνονται, καθώς το παρών θα δώσουν την Τετάρτη (24/03) και την Πέμπτη (25/03) υψηλοί προσκεκλημένοι από την Κύπρο, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
Με τη συμβολική παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου, της Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί θα εορταστούν την Πέμπτη (25/03) τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Έτσι, οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα παραστούν τόσο στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη όσο και στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν τους.
Αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
25η Μαρτίου: "Δίχτυ" ασφαλείας στην Αθήνα από 4.000 αστυνομικούς

Ποιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τετάρτη, 24 Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 11:45, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Λίγο αργότερα και, συγκεκριμένα, στις 14:00 έρχεται στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Μισή ώρα αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον Ρώσο ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Ακόμα, στις 17:35, θα αφιχθεί ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, τους οποίους θα υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Στη συνέχεια, τους δύο προσκεκλημένους θα υποδεχθούν, στις 18:15, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται, επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονέβ, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λουκ Μαρτίνεζ.
Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Επίσης, στις 19:05 είναι προγραμματισμένη η άφιξη της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί ενώ, στις 20:30, το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Επέτειος Επανάστασης '21: Γιγάντιο πανό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Ελλάδα
Επέτειος Επανάστασης '21: Γιγάντιο πανό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και φωταγώγηση του Λευκού Πύργου

Πέμπτη, 25 Μαρτίου

Η τελετή έπαρσης της Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα τελεστεί στις 08:00 και τον Εθνικό Ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.
Θα ακολουθήσει η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και, στη συνέχεια, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ακόμα, στις 10:00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης.
Έπειτα, στις 11:30 θα αναχωρήσει ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ενώ, στις 12:15, θα γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνέχεια, στις 15:30 θα αναχωρήσει η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί και το προεδρικό ζεύγος της Κύπρου θα φύγει την Παρασκευή (26/03), στις 20:30.

Άρωμας θάλασσας στο δείπνο

Ο γνωστός για τις περίφημες θαλασσινές του γεύσεις σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, θα ετοιμάσει 45 πιάτα στο δείπνο που θα παραθέσει την Τετάρτη (24/03) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια, κιμά γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών, τυλιγμένο σε φύλλο λάχανου και φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες.
Το μενού με τις ελληνικές γεύσεις θα πλαισιώνεται από κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες και, λόγω της κατάστασης με τη νόσο COVID-19, στο δείπνο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που περιλαμβάνουν τεστ και θερμομέτρηση.
Ελληνική σημαία στη Σαντορίνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.03.2021
Ελλάδα
25η Μαρτίου: Τεράστια Ελληνική σημαία για ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν στη Σαντορίνη

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα και αύριο

Η διεξαγωγή της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου οδηγεί την Αστυνομία τόσο την Τετάρτη (24/03) όσο και την Πέμπτη (25/03) σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, θα απαγορευθεί σταδιακά η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής:

Τετάρτη, 24 Μαρτίου

Σταδιακή απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06:00 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Πέμπτης (25/03), θα τεθεί σε ισχύ σε οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:
Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.
Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.
Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.
Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.
Επίσης:
Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Μάρνης, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.03.2021
Ελλάδα
Έκθεση τιμής σε αγωνιστές του 1821: Πορτρέτα των ηρώων παρουσιάζονται για πρώτη φορά - Φωτογραφίες

Πέμπτη, 25 Μαρτίου

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06:00 της Πέμπτης (25/03) μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, θα τεθεί σε ισχύ σε λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.
Βασ. Γεωργίου Β', σε όλο το μήκος της.
Βασ. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της.
Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ακόμα:
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
Πλ. Ομονοίας.
Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 06:00 της Πέμπτης (25/03) μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στις παρακάτω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:
Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Μάρνης, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.
Επισημαίνεται ότι κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ακόμα, όλοι οι οδηγοί οχημάτων παρακαλούνται να τηρήσουν τις απαγορεύσεις και να υπακούσουν στις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...