Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Δημοσκόπηση: Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, φθείρεται η κυβέρνηση

 Δημοσκόπηση: Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, φθείρεται η κυβέρνηση

DREAMSTIME



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν μήνα μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφει νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει πλέον ποσοστό 35% έναντι 36% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας (που έγινε στις 26-28 Φεβρουαρίου). Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο μονάδες και από το 22% βρίσκεται στο 24%. 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι από τις λίγες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επωφελείται σημαντικά από την κυβερνητική φθορά. Την ίδια στιγμή, η απόσταση των δύο κομμάτων φαίνεται να βαδίζει πλέον σε μονοψήφιο αριθμό, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 11%, ενώ η ανεπιτυχής κυβερνητική πολιτική σε πολλούς βασικούς τομείς (με κυριότερη όλων τη διαχείριση της πανδημίας) προδιαθέτει για ακόμα μεγαλύτερο ψαλίδισμα της διαφοράς. 

Παράλληλα, οι ψήφοι είναι μοιρασμένες όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας (47%), ενώ σχεδόν ο 1 στους 3 (το 32%) κρίνει «σίγουρα αρνητικά» τις κυβερνητικές ενέργειες και αποφάσεις. 

Επίσης, το 35% ζητά άμεση χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το 34% επιθυμεί μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων, ενώ το 17% είναι υπέρ της παράτασης για όσο χρειαστεί. 

Ακολουθεί όλη η έρευνα: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου