Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ξανά στον «πάγο» από κρατίδια της Γερμανίας εμβόλια της AstraZeneca

 Ξανά στον «πάγο» από κρατίδια της Γερμανίας εμβόλια της AstraZeneca

© Cristian Storto | Dreamstime.com



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Το ομόσπονδο κρατίδιο του Βερολίνου ανέστειλε την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για γυναίκες κάτω των 60 ετών, μετά την διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων. Ακολούθησε το κρατίδιο της Βαυαρίας ενώ είχε προηγηθεί αυτό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν προηγουμένως αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στην Γερμανία.

Σήμερα το πρωί, η μεγαλύτερη πανεπιστημιακή κλινική της Γερμανίας- και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, η Charité ανακοίνωσε ότι σταματάει τους εμβολιασμούς γυναικών κάτω των 55 ετών με AstraZeneca ως προληπτικό μέτρο, δεδομένου ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων φαίνεται ότι πλήττουν κυρίως γυναίκες κάτω των 60 ετών. Τα περιστατικά που έχουν εντοπιστεί στη Γερμανία και έχουν αναφερθεί από το αρμόδιο για τον έλεγχο των φαρμάκων, Ινστιτούτο Paul Ehrlich, είναι πλέον 31, εκ των οποίων 9 ασθενείς πέθαναν. Πρόκειται για 29 γυναίκες και 2 άνδρες. Οι γυναίκες είναι ηλικίας από 20 έως 63 ετών και οι άνδρες 36 και 57 ετών.

Στη Γερμανία, μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί 2,7 εκατομμύρια πρώτες δόσεις AstraZeneca- αναφέρει το Spiegel- τα 2/3 των εμβολιασμένων είναι γυναίκες κάτω των 70 ετών, ενω το 58% είναι γυναίκες κάτων των 60 ετών και αυτό διότι περισσότερες γυναίκες εργαζόνται ως νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε κλινικές, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας και εμβολιάστηκαν νωρίς με AstraZeneca.

Από χθες η περιφέρεια Euskirchen στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή τον εμβολιασμό γυναικών κάτω των 55 με το σκεύασμα της AstraZeneca, μετά τον θάνατο μια γυναίκας 47 ετών την περασμένη εβδομάδα και τη σοβαρή ασθένεια μιας άλλης 28 ετών. Και οι δυο παρουσίασαν τη σπάνια μορφή θρόμβωσης στις εγκεφαλικές φλέβες.

Υπέρ της ανασtολής του εμβολιασμού αυτής της κατηγορίας των ηλικιών με AstraZeneca τάχθηκαν και οι επικεφαλής των έξι πανεπιστημιακών νοσοκομείων του κρατιδίου, αναφέροντας σε κοινή επιστολή τους προς τις αρχές του κρατιδίου αλλά και τις ομοσπονδιακές αρχές, ότι ο κίνδυνος κι άλλων θανάτων είναι υψηλός.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στην τελευταία του ανακοίνωση απεφάνθη μεν ότι το εμβόλιο είναι εν γένει ασφαλές, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα αυτών των περιστατικών θρομβώσεων και νέα ανακοίνωση αναμένεται από τις 6 έως τις 9 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...