Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Έμφραγμα στο Λαϊκό: Έκλεισε η εφημερία - "Πέθαναν δύο ασθενείς περιμένοντας ΜΕΘ"

 


Θάλαμος αποσυμπίεσης κορονοϊού Λαϊκό Νοσοκομείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.03.2021
Βρείτε μας
Τραγική είναι η κατάσταση στο Λαϊκό, καθώς καταλήφθηκαν όλες οι κλίνες ΜΕΘ και χρειάστηκε να κλείσει η εφημερία. Ταυτόχρονα υπάρχει καταγγελία για θάνατο δύο ασθενών που περίμεναν για κλίνη ΜΕΘ.
«Εφιαλτική» είναι η εφημερία που πέρασε στο Λαϊκό, καθώς το νοσοκομείο σταμάτησε να δέχεται νέα περιστατικά κορονοϊού από τις 21:00 και για κάποια ώρα έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο ασθενείς που περίμεναν μέρες για να μπουν σε ΜΕΘ, άφησαν την τελευταία τους πνοή.
«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου» είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Τάσος Αντωνόπουλος.

«Έμφραγμα» στο νοσοκομείο

Εργαζόμενοι περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση, σημειώνοντας πως είναι κατειλημμένες και οι 90 κλίνες, ενώ έχουν τοποθετηθεί 7 – 8 ασθενείς σε φορεία.
Νοσοκομείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.03.2021
Ελλάδα
Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς για την "τρομακτική μάχη" στα νοσοκομεία
Ο προϊστάμενος της μονάδας Covid του νοσοκομείου, Νίκος Ορφανός, μιλώντας στο OPEN, έκανε λόγο για «τραγική νύχτα» και μία «δραματική εφημερία».
«Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Είμαστε στην καρδιά του τρίτου κύματος του ιού και έχουμε φτάσει στα όριά μας, είμαστε στο "κόκκινο"» τόνισε.
Το νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία με 22 κενές κλίνες, αλλά στις 21:00 αποφασίστηκε να «κλείσει» η εφημερία καθώς καταλήφθηκαν όλες. Υπήρξε συνεννόηση με την αρμόδια Αρχή διαχείρισης για να μεταφερθούν οι νέοι ασθενείς σε υποστηρικτικά νοσοκομεία έως ότου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
«Η κατάσταση είναι τραγική» υπογράμμισε ο κ. Ορφανός, προσθέτοντας πως «αγωνιζόμαστε για να μπορέσουν οι ασθενείς να αποφύγουν τη διασωλήνωση».
Ερωτώμενος για το πόσοι ήταν οι ιδιώτες γιατροί που έφτασαν στο νοσοκομείο χθες, ενημέρωσε πως ήταν πέντε, «αλλά δεν έχουν εγκληματιστεί ακόμη».
«Δίνεται μία τρομακτική μάχη. Όλη τη νύχτα το προσωπικό έχει αναστενάξει» είπε, παράλληλα, ο κ. Αντωνόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
«Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι, στις κλίνες ΜΕΘ» τόνισε και επεσήμανε πως είναι μεγάλη η ανάγκη για περισσότερα κρεβάτια.
«Δεν αντέχουμε άλλο, δεν ξέρω αν κερδίσαμε ή χάσαμε τη μάχη» είπε για την κατάσταση του προσωπικού, που δουλεύει ολόκληρα 24ωρα και έχει ξεπεράσει τα όριά του.
Ιατρικό προσωπικό σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.03.2021
Ελλάδα
Ανησυχία για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή και δεν έχουν εμβολιαστεί

Κρούσματα σε δύο κλινικές του νοσοκομείου

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN, υπήρξε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου.
Ειδικότερα, γίνεται λόγος για την Α’ Χειρουργική και την Αγγειοχειρουργική όπου εντοπίστηκαν κρούσματα.
Πηγή της διασποράς φαίνεται πως ήταν κάποιος συνοδός ασθενή, και όλοι οι συνοδοί έχουν απομακρυνθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...