Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Μητσοτάκης για Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Ενίσχυση του ΑΕΠ και 200.000 θέσεις εργασίας

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.03.2021
Βρείτε μας
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μίλησε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να προσθέσει 7 ακόμη μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και να φέρει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160, είναι δράσεις που αφορούν έργα, αφορούν επενδύσεις, αφορούν μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες» σημείωσε.
Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια οι επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του μετρό, 6/7/2020 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.07.2020
Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη της χώρας και η εξυπηρέτηση του πολίτη δεν μπορούν να περιμένουν
Στο σημείο αυτό τόνισε πως προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχει 4 κύριους πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων.
«Στόχος είναι να έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις πριν το τέλος του καλοκαιριού, μετά από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο το πρόγραμμα θα συζητηθεί στη Βουλή και στη συνέχεια θα υποβληθεί στην τελική του μορφή στις Βρυξέλλες. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε ριζικά το ίδιο το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.
Όσον αφορά τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας, ενδεικτικά προγράμματα είναι το εξοικονομώ-αυτονομώ, προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, μία σημαντικότατη χωροταξική μεταρρύθμιση σε όλη την Επικράτεια, στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνητες συγκοινωνίες, αποτελεσματική προστασία της βιοποικιλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...