Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Τα σενάρια για λιανεμπόριο, μετακινήσεις, σχολεία εν μέσω "μαύρων" ρεκόρ - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

 


Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Βρείτε μας
Η κυβέρνηση περιμένει το "πράσινο φως" για το πρώτο άνοιγμα των δραστηριοτήτων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την ώρα που χώρα βλέπει νέο ρεκόρ κρουσμάτων.
Μπορεί τα κρούσματα να άγγιξαν το θλιβερό ρεκόρ των 4.340 μολύνσεων σήμερα, ωστόσο η κυβέρνηση προσανατολίζεται όπως φαίνεται σε μια χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών.
Μάλιστα, το σχέδιο χαλάρωσης συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες το βράδυ της Τρίτης.
Σαρηγιάννης για κρούσματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
Εφιαλτική πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Ίσως δούμε ακόμη περισσότερα κρούσματα την άλλη εβδομάδα
Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για χαλάρωση του lockdown, ωστόσο υπό τον όρο πως Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αύριο το πρωί θα τις εγκρίνει.

Τι θα φέρει η πρώτη χαλάρωση του lockdown.

Σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες, φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η επαναφορά των διαδημοτικών μετακινήσεων από το ερχόμενο Σάββατο.
Όσον αφορά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός 13032, με χρονικό περιορισμό. Ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα, περισσότερο πιθανό είναι είναι οι αγορές να γίνονται με τη μέθοδο του click away για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Επίσης, εκτιμάται ως απίθανο το να ανοίξουν στις 5 Απριλίου τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.
Τέλος, το άνοιγμα των σχολείων παρατείνεται για μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα για τις 12 Απριλίου. Αυτό αφορά τα Λύκεια και ίσως και τα Γυμνάσια, ενώ θα συζητηθεί εν καιρώ η επαναλειτουργία των Δημοτικών. Όρος για την επιστροφή μαθητών και καθηγητών στις αίθουσες η διενέργεια self test.
Θωμαΐδης στο MEGA - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
Θωμαΐδης για κρούσματα: Μετά από έναν μήνα η αποκλιμάκωση

Διπλό μαύρο ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους

Σημειώνεται πως όλα τα παραπάνω βρίσκονται υπό επεξεργασία την ώρα που η Τρίτη αποδείχθηκε η χειρότερη ημέρα από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 4.000 -4.340 συγκεκριμένα.
Στη δίνη της πανδημίας η Αττική που μόλις σε ένα 24ωρο συγκέντρωσε πάνω από 2.000 νέα κρούσματα ενώ 535 ανιχνεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Την ίδια ώρα ο αριθμός των διασωληνωμένων που έφτασε τους 741, με τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...