Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Πελώνη: Μέσα στη βδομάδα οι αποφάσεις για ελεγχόμενο άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

 


Βρείτε μας
Η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην επιτροπή των ειδικών το πλαίσιο της στρατηγική της για το επόμενο διάστημα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Για το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης του lockdown με ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων μίλησε σήμερα στο OPEN, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για αυτή την επανεκκίνηση και το αν θα γίνει στις 5 ή στις 12 Απριλίου, η κα Πελώνη τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγική της για το επόμενο διάστημα, για το πώς θα γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα, μία ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της εκπαίδευσης».
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.03.2021
Ελλάδα
Γρίφος η χαλάρωση του lockdown: Οι ημερομηνίες που συζητούνται και τα "όπλα" για ασφαλές άνοιγμα
Παράλληλα τόνισε ότι το όποιο άνοιγμα θα γίνει με «το νέο συμπληρωματικό εργαλείο του self test που θα είναι δωρεάν στη διάθεση κάθε Έλληνα στις αρχές Απριλίου». Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν πως ο καιρός αλλάζει και πολλές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας και πάλι ότι στόχος είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων.
«Η επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι το εργαλείο του self test, «θα βοηθήσει στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών ασθενών και θα σπάσει την αλυσίδα της διασποράς». Αυτό το συμπληρωματικό όπλο θα προστεθεί σύμφωνα με την ίδια στους στοχευμένους και τυχαιοποιημένους ελέγχους που γίνονται και στους εμβολιασμούς που επιταχύνονται και χτίζουν το τείχος ανοσίας.

«Aποκλιμάκωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία»

Σε ότι αφορά την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι παρατηρείται αποκλιμάκωση όσον αφορά τις εισαγωγές σε νοσοκομειακές μονάδες.
Νάσος Ηλιόπουλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.03.2021
Ελλάδα
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση παραδέχεται κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ
Σε κάθε περίπτωση, παραδέχτηκε ότι «είχαμε τεράστια πίεση όλες τις τελευταίες μέρες, δηλαδή υπήρχαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και 240 εισαγωγές στην Αττική μέσα σε ένα βράδυ».
«Το νούμερο αυτό δείχνει σταθερά ότι μειώνεται τις τελευταίες μέρες. Χθες είχαμε 175, προχθές 169 εισαγωγές στην Αττική. Αν συνεχιστεί αυτή η μείωση και τις επόμενες μέρες, θα είναι ένας καλό δείκτης» είπε η κα Πελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...