Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Στα νοσοκομεία οι πρώτοι γιατροί που επιτάχθηκαν: Αγωνία πριν ριχθούν στη μάχη - Βίντεο

 

Στα νοσοκομεία οι πρώτοι γιατροί που επιτάχθηκαν: Αγωνία πριν ριχθούν στη μάχη - Βίντεο

Ευαγγελισμός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Βρείτε μας
Στα νοσοκομεία της Αττικής παρουσιάστηκαν οι πρώτοι γιατροί που επιτάχθηκαν, με απόφαση του υπουργείου Υγείας.
Με ανάμεικτα συναισθήματα προσήλθαν οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία στα οποία κλήθηκαν να παρουσιαστούν, μετά την επίταξή του από το υπουργείο Υγείας η οποία είχε στόχο την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αττικής, που «στενάζουν» υπό την πίεση του κορονοϊού.
Από τις 07:30 (περίπου) το πρωί παρουσιάστηκαν οι πρώτοι γιατροί στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, έχοντας ανά χείρας τα φύλλα πορείας που τους επιδόθηκαν την Δευτέρα.
Νοσοκομείο «Σωτηρία» - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Παρουσιάζονται σήμερα στα νοσοκομεία οι ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύτηκαν - «Μου έλυσε τα χέρια»
Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, που εξυπηρετεί πλέον μόνο περιστατικό κορονοϊού, έχει στηθεί ένα πρόχειρο γραφείο προσωπικού στο οποίο προσέρχονται οι γιατροί για να δώσουν τα στοιχεία τους και να μάθουν σε ποιον τομέα θα υπηρετήσουν, αναφερθεί το OPEN.
Τα πρώτα σχόλια που έκαναν ήταν μετριοπαθή, καθώς εξέφρασαν τη χαρά τους που θα βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και θα δώσουν μία χείρα βοηθείας, από την άλλη όμως εξέφρασαν την αγωνία τους για τους δικούς τους ασθενείς.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ένας γιατρός που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας πως ο ίδιος δεν έχει έναν σταθερό μισθό κάθε μήνα και φοβάται πως θα χάσει τους ασθενείς του.
«Είμαι ιδιώτης, δεν έχω μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει τον μισθό. Εάν χαθώ για έναν μήνα, οι ασθενείς μου θα με χάσουν. Πρέπει να αρχίσω από την αρχή» είπε, εκφράζοντας την αγωνία του, ωστόσο τόνισε πως «με χαρά έρχομαι να βοηθήσω σε αυτό το κλίμα. Είναι τιμή που με διάλεξε το κράτος να βοηθήσω σε αυτό το πρόβλημα».
Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχουν φτάσει συνολικά οκτώ από τους 11 ιδιώτες γιατρούς που αναμένονται.
Οι περισσότεροι δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε δηλώσεις και εμφανίστηκαν γενικά αγχωμένοι με τη διαδικασία της επίταξης.
Στέλιος Πέτσας στο MEGA - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Πέτσας: Αδύνατο το άνοιγμα του λιανεμπορίου 29 Μαρτίου με αυτά τα δεδομένα

Εξαδάκτυλος: Οι αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν ακόμη

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε πως οι «συνάδελφοί του δεν έχουν να στείλουν κανένα μήνυμα» με τη σημερινή τους παρουσία στα νοσοκομεία.
Ο ίδιος τόνισε πως οι αντικειμενικές δυσκολίες που τους κράτησαν μακριά από το ΕΣΥ υπάρχουν ακόμη. «Δεν ήταν αδιαφορία, ήταν διάφορα πράγματα που μας οδήγησαν σε μία απόφαση που συνιστά ήττα. Δεν είναι νίκη η επιστράτευση».
«Στη μάχη θα είμαστε, βεβαίως, παρόντες» τόνισε ο ίδιος και επανάλαβε πως οι γιατροί δεν είναι αδιάφοροι, ούτε ξέχασαν τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά υπάρχουν «αντικειμενικές δυσκολίες που δεν τους πήγαν στα νοσοκομεία».
Άφησε αιχμές κατά των χειρισμών του υπουργείου, ενημερώνοντας πως είναι στον αέρα μία προκήρυξη για την πρόσληψη 20 πνευμονολόγων στο Σωτηρία για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 80 άτομα, αλλά δεν έχει προχωρήσει.
«Εγώ λέω ότι οι αντικειμενικές δυσκολίες που απέτρεπαν τους ανθρώπους από το να προσέλθουν στα νοσοκομεία, παρέμεναν, και δεν υπήρξε αδιαφορία ή απώλεια μνήμης για τον όρκο του Ιπποκράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...