Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Προς παράταση του lockdown - Παγώνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου

 


Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Βρείτε μας
Όλα δείχνουν πως το lockdown θα λάβει νέα παράταση μιας εβδομάδας καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας δεν επιτρέπουν ένα περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, εξετάζοντας το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας μας, ώστε να προετοιμάσει τις εισηγήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.
Εκκλησία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Σκουτέλης: Πότε αναμένεται να δούμε μείωση κρουσμάτων - Πρόωρη η συζήτηση για το Πάσχα
Το διήμερο της 24ης-25ης Μαρτίου με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε πως την Τρίτη 23 Μαρτίου καταγράφηκε ρεκόρ στα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 με 3.586 νέα, ενώ και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται κάθε μέρα φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη (706), με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένη η παράταση του lockdown για ακόμη μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και τις αρχές Απριλίου.
Kαθολικό lockdown στη χώρα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Ελλάδα
"Βόμβα" Τριανταφυλλίδη για τη βρετανική μετάλλαξη: "60% μεγαλύτερη θνησιμότητα" - Ο ρόλος της γύρης
Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επιθυμούσε το άνοιγμα της αγοράς να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου ή το αργότερα στις 12 ή 17 Απριλίου, ενώ όταν επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα, θα είναι με τη μέθοδο του click away και με πολύ αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με το STAR.
Πάντως, απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες, δηλαδή σε περίπτωση που τα μέτρα παραταθούν και μετά τα μέσα Απριλίου, τότε το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να μετατεθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Αβεβαιότητα επικρατεί και σχετικά με το εάν θα επιτραπούν εν τέλει οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα.
Logo του ΣΥΡΙΖΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ για self test: Πιστός πλασιέ της Siemens ο Μητσοτάκης
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε δύσκολη υπόθεση την άρση του lockdown, τονίζοντας πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο για τρεις με τέσσερις εβδομάδες ακόμη.
Ερωτηθείς μάλιστα αν το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο σε σχέση με το περσινό, κατέστησε σαφές ότι η επιλογή είναι μία: ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA, ζήτησε να πάμε σε άνοιγμα των εξωτερικών χώρων της εστίασης αλλά και των καταστημάτων, κρίνοντας πως έτσι θα σταματήσει η ενδοοικογενειακή διασπορά του κορονοϊού.
Βασιλακόπουλος για κρούσματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Ελλάδα
Βασιλακόπουλος: Θα μετακινηθούμε το Πάσχα - Να ανοίξουν άμεσα μικρές επιχειρήσεις
Χαρακτήρισε «ανάσα» το άνοιγμα των κομμωτηρίων σημειώνοντας πως «αποστάσεις και ραντεβού τηρούνται».
«Αν ξεκινήσουν όλα σταδιακά και σιγά – σιγά, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα, θα είναι μια ανάσα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, έχει περάσει ένας χρόνος. Υπάρχει μεγάλη ψυχολογική πίεση, και αυτό θα είναι μια ανάσα» συμπλήρωσε.
Για την εστίαση, στόχος είναι να ανεβάσει ρολά ως τις αρχές Μαΐου, ενώ το άνοιγμα του τουρισμού παραμένει για τις 14 Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει και ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, να τρομάζει τα καπιταλιστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 21:39:34 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 9η Μάη αναφέρει ότι «ένα χρόνο πριν την 80...