Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Lockdown: «Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς»

 Ανοιχτά καταστήματα στην Αθήνα.

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Τι είπε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης, για το ζήτημα των self tests.

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς, την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, τα self τεστ, αλλά και για τη χαλάρωση των μέτρων, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης.

Φιλοξενούμενος στον αέρα της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Σκουτέλης κατέστησε σαφές ότι με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και υπό αυτές τις συνθήκες, οι σκέψεις για να βγει άμεσα το λουκέτο από το λιανεμπόριο είναι «εκτός πραγματικότητας».

Όσον αφορά στους γιατρούς που επιστρατεύτηκαν, ανέφερε ότι ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και ως εκ τούτου αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα.

Ερωτηθείς, δε, για τα self test τα οποία θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου, υπογράμμισε ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις, ενώ προέβλεψε μάλιστα ότι η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ.

Ο κ. Σκουτέλης πρόσθεσε επίσης ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, ρόλο που, όπως υποστήριξε, θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος, ενώ παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα γίνεται το τεστ, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνεται αν το αποτέλεσμα βγει θετικό.

Καταλήγοντας, σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων τα οποία επίσης προκαλούν αντιδράσεις, σημείωσε ότι αγνοεί τι κρύβεται πίσω από τις συγκεκριμένες αποφάσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω ελεγχόμενος, παρά κλεισμένος μέσα «χωρίς να έχουμε εικόνα του τι γίνεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDZ0P9