Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Lockdown: "Σήμα" για άρση μέτρων από ειδικούς και κυβέρνηση - Οι σκέψεις για σχολεία, αγορά, εστίαση

 


Κορονοϊός στην Αττική - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.03.2021
Βρείτε μας
Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την άρση μερικών περιορισμών κατά του κορονοϊού από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι προτεραιότητες κυβέρνησης και ειδικών.
Την Τετάρτη, και όχι την Παρασκευή, συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνώμων με θέμα την άρση μερικών περιορισμών από την ερχόμενη εβδομάδα. Η συζήτηση των ειδικών είχε ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δίνουν προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Το χρονοδιάγραμμα για λιανεμπόριο και εστίαση

Σε πρωινή της συνέντευξη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε το παραπάνω σημειώνοντας πως προτεραιότητα είναι «το λιανεμπόριο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».
«Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν "ανάσες" στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους» είπε στον Όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις –που ενδέχεται να «ξεκλειδώσουν» από τη Δευτέρα– επέμεινε πως διαφέρουν με εκείνες από νομό σε νομό, για τις οποίες είναι νωρίς να μιλάμε. Στην ίδια κατηγορία, έβαλε και την επέκταση του ωραρίου κατά το οποίο μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες.
Όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις –που ενδέχεται να «ξεκλειδώσουν» από τη Δευτέρα– επέμεινε πως διαφέρουν με εκείνες από νομό σε νομό, για τις οποίες είναι νωρίς να μιλάμε. Στην ίδια κατηγορία, έβαλε και την επέκταση του ωραρίου κατά το οποίο μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.03.2021
Ελλάδα
Εξαδάκτυλος: Παράτολμο να ανοίξουν μαζί σχολεία και λιανεμπόριο - Όσα είπε για το Πάσχα
Σχετικά με την εστίαση, η ίδια εκτίμησε πως θα εξεταστεί εντός Απριλίου, σε περίπτωση, φυσικά, που το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Σημειώνεται πως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος είχε ενημερώσει χθες πως η κυβέρνηση επιθυμεί να πάμε σε άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου στις αρχές Απριλίου και των εξωτερικών χώρων εστίασης από τα μέσα του ίδιου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αγωγές δισ. κατά των εταιρειών κατασκευής εμβολίων Covid-19: «Στο εδώλιο» AstraZeneca, Pfizer, Moderna & Johnson Πόσοι θάνατοι από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καταγράφηκαν επίσημα στην ευρωπαϊκή υπηρεσία EudraVigilance 09.05.2024 | 11:46

  Μετά την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca φαίνεται πως έρχεται η σειρά των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna και της Johnson, να στ...