Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Γρίφος η χαλάρωση του lockdown: Οι ημερομηνίες που συζητούνται και τα "όπλα" για ασφαλές άνοιγμα

 


Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.03.2021
Βρείτε μας
Γρίφος για δυνατούς λύτες παραμένει μια ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων καθώς τα δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα ασκούν αφόρητες πιέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Μια ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown φαίνεται πως θα έχει ως σύμμαχο τα self test, αλλά και τους εμβολιασμούς που ενδέχεται το επόμενο διάστημα να επιτρέψουν ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας.
Πάντως, τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ωρών έχουν πάει πίσω τα σχέδια της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση του lockdown. Είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο το γεγονός ότι τα χθεσινά κρούσματα ήταν πάνω από 3.000 αλλά και ο πολύ αυξημένος αριθμός θανάτων που ξεπέρασαν τους 70 καθώς και το «μαύρο» ρεκόρ των 728 διασωληνωμένων ασθενών.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.03.2021
Ελλάδα
Χατζηδάκης: Η στήριξη στους εργαζομένους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο
Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα της αγοράς αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, εντούτοις το σενάριο για άρση περιορισμών στον τομέα της εστίασης από τις 5 Απριλίου φαίνεται πως απομακρύνεται και το νέο σχέδιο προβλέπει επαναλειτουργία της εστίασης από τα μέσα Απριλίου και μετά.
Μάλιστα, μιλώντας, χθες στο MEGA, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, εξέφρασε την εκτίμηση, μάλιστα, ότι η εξωτερική εστίαση θα μπορέσει να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο.
Όσον αφορά στην εστίαση, εν τω μεταξύ, στόχος φαίνεται πως είναι να επαναλειτουργήσει έως τις αρχές Μαΐου, ενώ το άνοιγμα του τουρισμού παραμένει για τις 14 Μαΐου.

Τα «όπλα» για ένα ασφαλές άνοιγμα

Ο σταθερά υψηλός αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση που την Παρασκευή (27/03) οδηγήθηκαν στην απόφαση για νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων, τη στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική.
Εν τω μεταξύ, με τα σενάρια για σταδιακή άρση του lockdown να φουντώνουν, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποίησε, σήμερα, ότι θα ήταν παράτολμο ένα ενδεχόμενο ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου.
Σε lockdown η Θεσσαλονίκη: Κλειστά μαγαζιά, έρημοι δρόμοι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.03.2021
Ελλάδα
Γώγος: Ελπίζω σε κάποια μικρή άρση του lockdown στις 5 Απριλίου
Αναφερόμενος στα self test, εκτίμησε ότι αυτά είναι απαραίτητα για ένα άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Άλλωστε, σαν ένα ακόμη "όπλο" στη μάχη κατά του κορονοϊού και αποβλέποντας σε ένα ασφαλές άνοιγμα της αγοράς, παρουσίασε το σχέδιο για τα self test, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.
Την ίδια ώρα και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια επίσκεψής του στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, επεσήμανε ότι ως το τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση όλοι οι πολίτες, που επιθυμούν να εμβολιαστούν και είναι άνω των 60 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...