Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Πώς θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς: "Όπλο" της κυβέρνησης το 13032 και χρονικός περιορισμός

 


Kαθολικό lockdown στη χώρα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Βρείτε μας
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε για τον τρόπο που θα ανοίξει η αγορά, αναφέροντας, όμως, πως είναι αμφίβολο εάν θα πάμε σε αυτό το βήμα στις 29 Μαρτίου.
Ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο θα ανοίξει το λιανεμπόριο παρείχε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Πώς θα ανοίξει η αγορά

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, θα ενεργοποιηθεί ο πενταψήφιος 13032 όσον αφορά στη μετακίνηση των καταναλωτών για ψώνια.
Ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει χρονικός περιορισμός, ωστόσο δεν έχει συζητηθεί ακόμη το πόσο χρόνο θα έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας στον Αρχιεπίσκοπo Ιερώνυμο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Ελλάδα
Αρκουμανέας: Σήμερα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων
Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων επεσήμανε πως στόχος είναι να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματα και όχι με τη μέθοδο του click away.
Η κυβέρνηση, τόνισε, επιθυμεί να πάμε σε άνοιγμα της αγοράς για να μπορέσει να πάρει μία «ανάσα» η οικονομία της χώρας.
Επέμεινε, όμως, πως τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι εκείνα που θα κρίνουν τις όποιες αποφάσεις παρθούν, και ξεκαθάρισε πως έγινε το πρώτο βήμα με το άνοιγμα κομμωτηρίων, μεταξύ άλλων.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.03.2021
Ελλάδα
Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει η αγορά με 2.000 κρούσματα - «Έχουμε πόλεμο, να βοηθήσουν όλοι»
Κυβέρνηση και ειδικοί θα μελετήσουν τον αντίκτυπο αυτού του βήματος, είπε, και έκρινε πως είναι δύσκολο να πάμε σε άνοιγμα της αγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.
Όσον αφορά, τέλος, στην εστίαση εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός, αποφεύγοντας να απαντήσει για το αν θα ανοίξουν εντός του Απριλίου ή το Πάσχα.

«Όσο διευρύνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων, τότε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα ανοίγματα».

Η νέα ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι

Πάντως, όλα δείχνουν πως η 29η Μαρτίου απομακρύνεται οριστικά από το τραπέζι για άνοιγμα της αγοράς, με ειδικούς και κυβερνητικά στελέχη να ξεκαθαρίζουν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βοηθούν στο να πάμε σε αυτό το βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...