Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Σε κίνδυνο οι θαλάσσιες μεταφορές λόγω καθήλωσης τεράστιου πλοίου στο Σουέζ

 Σε κίνδυνο οι θαλάσσιες μεταφορές λόγω καθήλωσης τεράστιου πλοίου στο Σουέζ

Αp photo



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Tουλάχιστον 150 πλοία με προϊόντα και πετρέλαιο περιμένουν να περάσουν στην κλειστή προς το παρόν Διώρυγα του Σουέζ, όπου έχει σφηνωθεί ένα πλοίο με μέγεθος ουρανοξύστη και συγκεκριμένα μήκους 400 μέτρων και 220.000 τόνων.

Το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», σημαίας Παναμά, που προσάραξε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στον κόσμο παραμένει καθηλωμένο, σύμφωνα με την ναυτιλιακή εταιρεία GAC.

Το γεγονός έχει επηρεάσει φορτία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς από το σημείο διέρχεται το 1/3 του θαλάσσιου εμπορίου παγκοσμίως.

«Συγγνώμη» από την εταιρία 

Χαρακτηριστική της παγκόσμιας αναταραχής που έχει προκληθεί, η ιαπωνική ιδιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε συγγνώμη σήμερα από όλους όσους επηρεάζονται, όπως όσοι ταξιδεύουν και σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μέσω του καναλιού. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό» αναφέρει η σχετική δήλωση.

Άκαρπες οι εργασίες αποκόλλησης

Ρυμουλκά και μονάδες διάσωσης της Αιγυπτιακής Αρχής της Διώρυγας ξεκίνησαν χθες την επιχείρηση για την αποκόλληση του πλοίου, το οποίο έπλεε με προορισμό το Ρότερνταμ προερχόμενο από την Ασία και «χτυπήθηκε» από ριπή αέρα μόλις πέρασε την νότια είσοδο της διώρυγας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vesselfinder. 

Oι εργασίες διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ξεκινήσουν εκ νέου σήμερα το πρωί, χωρίς ενθαρρυντικά αποτελέσματα προς το παρόν. Αξιωματούχος της αιγυπτιακής αρχής, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας καθώς δεν έχει εξουσιοδότηση να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους, είπε ότι οι εργαζόμενοι ελπίζουν να μην χρειαστεί να ξεφορτώσουν τα εμπορευματοκιβώτια, γιατί κάτι τέτοιο ενδέχεται να πάρει εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, το συμβάν οφείλεται σε αμμοθύελλα, με ανέμους 40 κόμβων, ένα φαινόμενο συνηθισμένο αυτήν την περίοδο του έτους στην Αίγυπτο, που προκάλεσε πρόβλημα ορατότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...