Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Τρόμος με 4.340 κρούσματα σήμερα και 72 νέους θανάτους - 741 οι διασωληνωμένοι

 

Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Βρείτε μας
Στα ύψη τα κρούσματα για ακόμη μία ημέρα, με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ να αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες, με φόντο τη συζήτηση για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.
Τα κρούσματα σήμερα (30/03) στην Ελλάδα εκτοξεύθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ καταγράφηκε και νέο ρεκόρ διασωληνωμένων.
«Μαύρο» αποδείχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.340 κρούσματα, που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο χάρτης με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ο χάρτης με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες, ενώ με βάση τα στοιχεία των τελευταίων επτά ημερών, τα 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, με την Ελλάδα να μετρά συνολικά 8.017 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού με το 95.6% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Τέλος, οι διασωληνωμένοι έφτασαν νέο υψηλό, καθώς πλέον ανέρχονται σε 741 (63.2% άνδρες) ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλαμβάνει τραυματία από τη φωτιά στο ξενοδοχείο Αthenaeum Palace - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ίλιον: Μυστήριο με 65χρονη που πέθανε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό
Μάλιστα, τo 83.0% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή -11.84%).

Έντονος προβληματισμός για τα κρούσματα, αλλά και σκέψεις για άνοιγμα

Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τα διαδοχικά «μαύρα» ρεκόρ στους διασωληνωμένους αποτελεί, εδώ και ημέρες, σοβαρή πρόκληση για τις υγειονομικές Αρχές.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική, με τις ΜΕΘ να αντιμετωπίζουν καθημερινά ελλείψεις σε κλίνες.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
Καπραβέλος: Ηφαίστειο που βράζει η Αττική, δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων
Η νέα «ψυχρολουσία» με τα κρούσματα λαμβάνει χώρα τη στιγμή που οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προωθεί τη σταδιακή άρση του lockdown σύντομα.
Στο «τραπέζι» φαίνεται ότι τίθεται, συγκεκριμένα, η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων - από αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο - με το άνοιγμα του λιανεμπορίου να βρίσκεται, εδώ και καιρό, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, πηγαίνοντας εντούτοις πίσω, λόγω των συνεχόμενων υψηλών αριθμών κρουσμάτων.
Lockdown στην Αττική - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
Προς άνοιγμα διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σαββατοκύριακο - Τι θα γίνει με αγορά και σχολεία
Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η κυβέρνηση καλούνται να βρουν τη «χρυσή τομή» για το ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουν, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να εξετάζονται συνεχώς.
Οι τελευταίες δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη «δείχνουν» επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι προειδοποιήσεις των ειδικών για την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης.
Άλλωστε, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ίδιος να πει «όχι» σε άνοιγμα της αγοράς, εάν τα στοιχεία δεν είναι αυτά που πρέπει, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στην Αττική είναι «τρομακτικά πιεσμένη».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «ηφαίστειο που βράζει».
Lockdown στην Πάτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
"Βράζει" η Πάτρα από τις μεταλλάξεις κορονοϊού - Βρέθηκαν 82 στελέχη σε 107 θετικά δείγματα
Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις μεταλλάξεις και τα άτομα νεαρής ηλικίας.
«Είναι κρίμα να διασωληνώνονται άνθρωποι νέοι, οι οποίοι έρχονται όρθιοι με απλά συμπτώματα και μετά από λίγο "στραβώνουν"» είπε, μιλώντας στο OPEN, τονίζοντας ότι οι μεταλλάξεις είναι πάρα πολύ μεταδοτικές και ο ιός ακόμη απρόβλεπτος.
Σούβλισμα την Κυριακή του Πάσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.03.2021
Ελλάδα
Πάσχα στο χωριό: Γιατί δεν το επιτρέπει η πορεία των εμβολιασμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...