Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ τα κρούσματα σήμερα - Φόβοι ότι μπορεί να αγγίξουν τα 4.000

 


Γιατροί - κορονοϊός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Βρείτε μας
"Συναγερμός" έχει σημάνει, για ακόμη μία φορά, στις υγειονομικές Αρχές, καθώς οι μέχρι στιγμής καταμετρήσεις δείχνουν νέα "εκτόξευση" των κρουσμάτων σήμερα, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να "σαρώνει" τη χώρα.
Προς νέο αρνητικό ρεκόρ οδεύουν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα (30/03), ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τα 4.000, σύμφωνα με πληροφορίες.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, με βάση την πρώτη πρωινή καταμέτρηση και τα μοντέλα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να ξεπεράσει το προηγούμενο «μαύρο» ρεκόρ των 3.586, σημαίνοντας «συναγερμό» στις υγειονομικές Αρχές. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να «εκτοξευτούν» κοντά στα 4.000, σύμφωνα με τις ανησυχίες των ειδικών.
Σημειωτέον ότι το προηγούμενη αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε πριν από μόλις μία εβδομάδα, δηλαδή την περασμένη Τρίτη, 23 Μαρτίου.
Τα οριστικά επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν μετά τις 17:00 από τον Εθνικό Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Νοσοκομεία σε ασφυξία, διασωληνωμένοι, Αττική, μεταλλάξεις: Επιμένουν τα «μέτωπα» του κορονοϊού

Αυτά, τη στιγμή που ο αριθμός των διασωληνωμένων ολοένα και αυξάνεται και οι θάνατοι, σε καθημερινή βάση, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, προβληματίζοντας τους ειδικούς που σπεύδουν αδιάκοπα να προειδοποιούν για την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης.
Εμβολιασμός στη Ρωσία κατά του κορονοϊού.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
Πότε τα εμβόλια σε Ελλάδα θα οδηγήσουν σε μείωση θανάτων - Τι δείχνει έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε, σήμερα, στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.
Όπως προειδοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στην Αττική είναι «τρομακτικά πιεσμένη», ενώ πιέσεις αρχίζουν να εμφανίζονται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία «που ακολουθούν με διαφορά τριών εβδομάδων».
Ανησυχητικά είναι, άλλωστε, και τα όσα δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στην Αττική.
«Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη» προειδοποίησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση έκανε λόγο για «ηφαίστειο που βράζει».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις μεταλλάξεις και τα άτομα νεαρής ηλικίας.
«Είναι κρίμα να διασωληνώνονται άνθρωποι νέοι, οι οποίοι έρχονται όρθιοι με απλά συμπτώματα και μετά από λίγο "στραβώνουν"» είπε, μιλώντας στο OPEN, τονίζοντας ότι οι μεταλλάξεις είναι πάρα πολύ μεταδοτικές και ο ιός ακόμη απρόβλεπτος.
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής: 112 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...