Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 5.000 Ρώσοι στρατιώτες

 

Ζωντανή αναφορά

Επιμέλεια από τον Rob Corp

Εμπλέκομαι

  1. Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 5.000 Ρώσοι στρατιώτες

    Ένα κατεστραμμένο ρωσικό τανκ που σιγοκαίει σε έναν ουκρανικό δρόμο
    Λεζάντα εικόνας: Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτούς τους ισχυρισμούς

    Το υπουργείο Άμυνας του Κιέβου ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 5.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις πρώτες τέσσερις ημέρες των μαχών στην Ουκρανία.

    Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περίπου 5.300 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ισχυρίστηκαν ότι 191 τανκς, 29 μαχητικά αεροσκάφη, 29 ελικόπτερα και 816 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καταστράφηκαν από τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

    Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτούς τους ισχυρισμούς, αν και το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει ότι η Ρωσία έχει «βαριές» απώλειες στα αρχικά στάδια της σύγκρουσης.

    Οι ισχυρισμοί ακολουθούν τις αναγνωρίσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του υπέστησαν απώλειες, αν και οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν ακριβή αριθμό.

    Εν τω μεταξύ, παρατηρητές του ΟΗΕ δήλωσαν ότι είχαν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 94 θανάτους αμάχων κατά τις πρώτες ημέρες των μαχών.

    Ανέφερε ότι η εισβολή είχε προκαλέσει «σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες» και ότι οι απώλειες μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...