Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η Ρωσία διέψευσε το μήνυμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

 


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε το μήνυμα για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στο Γκόμελ

Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 27 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Η ρωσική πλευρά διέψευσε πληροφορίες για έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Λευκορωσία.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, τα μέρη φτάνουν μόνο στον χώρο», είπαν στους δημοσιογράφους.
Πριν από λίγα λεπτά το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN ανακοίνωσε ότι η συνάντηση στο Γκόμελ είχε ξεκινήσει, επικαλούμενο τον Φιόντορ Βενισλάφσκι, εκπρόσωπο του Προέδρου της Ουκρανίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Νωρίτερα, ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι δήλωσε ότι τα μέρη συμφώνησαν να συναντηθούν στην περιοχή Γκόμελ της  Λευκορωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Αλεξάντερ Λουκασένκο με τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι .
Η ρωσική αντιπροσωπεία που έφτασε για συνομιλίες με εκπροσώπους της Ουκρανίας: Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Andrey Rudenko, Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Alexander Fomin και Πληρεξούσιος εκπρόσωπος στην Ομάδα Επαφής για τη διευθέτηση της κατάστασης στο Donbass, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκορωσία Boris Gryzlov στη ρωσική πρεσβεία στο Μινσκ - RIA Novosti , 1920, 27/02/2022
Η Ουκρανία συμφώνησε να διαπραγματευτεί με τη ρωσική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία
Σύμφωνα με τη γραμματέα Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας, Νατάλια Άισμαντ, τηλεφώνησε στον Πούτιν και πρότεινε στη ρωσική αντιπροσωπεία να παραμείνει στο Γκόμελ και να αναβάλει τις συνομιλίες για μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο Ρώσος ηγέτης υποστήριξε αυτή την πρόταση.
Η ρωσική αποστολή έφτασε στο Γκόμελ σήμερα το πρωί. Εκτός από τον Medinsky, περιλαμβάνει τους Υφυπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών Alexander Fomin και Andrei Rudenko, τον Πρέσβη στη Λευκορωσία Boris Gryzlov και τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας  Leonid Slutsky .
Όπως εξήγησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Προέδρου, η ουκρανική πλευρά επέλεξε το Γκόμελ ως τόπο διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, αφού οι Ρώσοι είχαν ήδη φτάσει εκεί, ο Ζελένσκι είπε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία ήταν έτοιμη να συναντηθεί στη Βαρσοβία, την Κωνσταντινούπολη, το Μπακού ή τη Βιέννη και η Λευκορωσία δεν της ταίριαζε.
Ουκρανοί στρατιώτες με αμερικανικά πυρομαχικά M141 Bunker Defeat Munition - RIA Novosti, 1920, 27.02.2022
Αφοπλισμός και εξουδετέρωση: Η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας

Επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας

Στις 21 Φεβρουαρίου, ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ με αίτημα αναγνώρισης της κυριαρχίας τους, ο Πούτιν υπέγραψε τα σχετικά διατάγματα και στις 24 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας.
Ο αρχηγός του κράτους χαρακτήρισε στόχο του την προστασία των κατοίκων της ΛΔΔ και του ΛΠΡ, που έχουν υποστεί γενοκτονία εδώ και οκτώ χρόνια. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να καταλάβει γειτονική χώρα.
Ο Πρόεδρος κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να μην ακολουθήσει εγκληματικές εντολές, να καταθέσει τα όπλα και να πάει σπίτι του. Σύμφωνα με τον Πούτιν, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση ​​του καθεστώτος του Κιέβου.
Το Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι δεν χτυπούν πολιτικούς στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας - μόνο στρατιωτικές υποδομές. ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...