Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση των πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών στην ΕΕ

 19:35 27.02.2022


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση των πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών στην ΕΕ

Διαβάστε το ria.ru στο
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 27 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Οι ουρανοί της ΕΕ μπορεί να είναι κλειστοί σε οποιοδήποτε αεροσκάφος που σχετίζεται με τη Ρωσία, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
"Κλείνουμε τον εναέριο χώρο στους Ρώσους. Προτείνουμε την απαγόρευση όλων των αεροσκαφών ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής νηολόγησης και ρωσικού ελέγχου. Αυτά τα αεροσκάφη δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα ισχύει για οποιοδήποτε αεροσκάφος - προσωπικό, ναυλωμένο ή άλλο υπό τον έλεγχο ρωσικής οντότητας ή ιδιώτη."
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η EC πρότεινε επίσης την απαγόρευση όλων των συναλλαγών με την Κεντρική Τράπεζα και το πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων στην ΕΕ. Επιπλέον, σημαντικές ρωσικές τράπεζες θα αποσυνδεθούν από το σύστημα SWIFT.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορεύσει τη «μηχανή των μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου». Ο επικεφαλής της ΕΚ διευκρίνισε ότι μιλάμε για το RT, το Sputnik και τις θυγατρικές τους. Χαρακτήρισε αυτό το βήμα πρωτοφανές.
Aeroflot Boeing 737-800 αεροσκάφη - RIA Novosti, 1920, 27.02.2022
Η Aeroflot ενημέρωσε τη λίστα με τις πτήσεις που έχουν ανασταλεί προς την Ευρώπη
Όπως είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell σε συνέντευξη Τύπου , σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ θα δώσουν "πολιτική έγκριση στο πακέτο μέτρων που περιγράφει ο Πρόεδρος Leyen".
«Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την ταχεία υιοθέτηση όλων των απαραίτητων πράξεων», πρόσθεσε.

Επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας

Στις 21 Φεβρουαρίου, ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ με αίτημα αναγνώρισης της κυριαρχίας τους, ο Πούτιν υπέγραψε τα σχετικά διατάγματα και στις 24 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας.
Μια αεροσυνοδός σε ένα Airbus A320neo της Ural Airlines στο αεροδρόμιο Koltsovo στο Yekaterinburg - RIA Novosti, 1920, 27.02.2022
Η Ural Airlines οργανώνει εξαγωγικές πτήσεις από τη Βουδαπέστη και το Φουντσάλ
Ο αρχηγός του κράτους χαρακτήρισε στόχο του την προστασία των κατοίκων της ΛΔΔ και του ΛΠΡ, που έχουν υποστεί γενοκτονία εδώ και οκτώ χρόνια. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να καταλάβει γειτονική χώρα.
Ο Πρόεδρος κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να μην ακολουθήσει εγκληματικές εντολές, να καταθέσει τα όπλα και να πάει σπίτι του. Σύμφωνα με τον Πούτιν, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση ​​του καθεστώτος του Κιέβου.
Το Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι δεν χτυπούν πολιτικούς στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας - μόνο στρατιωτικές υποδομές. ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 27.02.2022
Το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για θύματα και τραυματίες κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία
Εκδότης: Sevastian Kotov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εισόδημα φτώχειας για τους μισούς Ελληνες..

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI  Σύμφωνα με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2023  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   ...