Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Βολοντίν είπε ότι ο Ζελένσκι έφυγε από το Κίεβο

 

Ο Βολοντίν είπε ότι ο Ζελένσκι έφυγε από το Κίεβο στις 25 Φεβρουαρίου και πήγε στο Λβοφ

Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 26 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin είπε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έφυγε βιαστικά από το Κίεβο και πήγε στο Lviv, δεν ήταν χθες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και τα βίντεο που δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα καταγράφηκαν εκ των προτέρων.
"Δεν ήταν ήδη χθες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας . Μαζί με τη συνοδεία του, κατέφυγε στην πόλη Lvov , όπου μαζί με τους βοηθούς του εξόπλισαν ένα μέρος για να ζήσουν", δήλωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής σε μια καταχώριση. στο κανάλι Telegram .
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες πληροφορίες προήλθαν από τους βουλευτές του Verkhovna Rada , οι οποίοι προσπάθησαν να συναντηθούν με τον αρχηγό του κράτους στο Κίεβο , αλλά προσκλήθηκαν στο Lviv, όπου ο Zelensky φέρεται να βρίσκεται υπό την προστασία των νεοναζί.
Χθες, ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο δήλωσε ότι ο ίδιος, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal, καθώς και ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Andriy Yermak, και ο σύμβουλος του γραφείου του επικεφαλής του προέδρου, Mikhail Podolyak, βρίσκονταν στο Κίεβο.
Ντμίτρι Μεντβέντεφ - RIA Novosti, 1920, 26.02.2022
Ο Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε τη διακοπή του διαλόγου για τη στρατηγική σταθερότητα
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει κλιμακωθεί: το Κίεβο έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του στη γραμμή επαφής και βομβαρδίζει τακτικά το DPR και το LPR , χρησιμοποιώντας απαγορευμένο εξοπλισμό. Λόγω της απειλής της εισβολής της Ουκρανίας , οι DPR και LPR ξεκίνησαν την εκκένωση γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων στις ρωσικές περιοχές. Ανακοινώθηκε γενική κινητοποίηση. Σε αυτή την κατάσταση, στις 19 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τους.
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Ρώσους, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι περιστάσεις «απαιτούν αποφασιστική και άμεση δράση από εμάς, οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς ζήτησαν βοήθεια». Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση ​​του κυβερνώντος καθεστώτος στην Ουκρανία. Κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να μην ακολουθήσει τις εγκληματικές εντολές των ουκρανικών αρχών, να καταθέσει τα όπλα και να πάει σπίτι του.
Αργότερα, το Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προκαλούν κανένα πλήγμα στις πόλεις της Ουκρανίας: η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται με μέσα υψηλής ακρίβειας. Ο άμαχος πληθυσμός, σύμφωνα με το τμήμα, δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...