Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

LIVE: Συνεχίζεται η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία - Όλες οι εξελίξεις

 



Επίσης, οι ηγέτες των
 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. αποφάσισαν νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να κάνει λόγο πως αυτές «στοχεύουν το 70% της ρωσικής τραπεζικής αγοράς».Στιγμιότυπο από τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, 24 Φεβρουαρίου 2022 - Sputnik Ελλάδα

LIVE: Συνεχίζεται η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία - Όλες οι εξελίξεις

Βρείτε μαςGoogle news
Σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα βρίσκεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, με τη Δύση να απαντά με κυρώσεις κατά της Μόσχας και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει σε νέο διάγγελμά του πως «δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία, για ένα ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ».
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.
Σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους Ρώσους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι περιστάσεις «απαιτούν αποφασιστική και άμεση δράση από εμάς, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειας».
Εν συνεχεία, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό στις πόλεις της Ουκρανίας.
Η στρατιωτική υποδομή, οι εγκαταστάσεις αεράμυνας, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και η αεροπορία της Ουκρανίας απενεργοποιήθηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει βλέψεις να καταλάβει την Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέφερε πως δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ακόμα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κήρυξε γενική επιστράτευση στη χώρα εντός 90 ημέρων και σε σχετικό διάγγελμα είπε πως «δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία, για ένα ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου