Ζωντανή αναφορά

Επιμέλεια: Owen Amos

Εμπλέκομαι

  1. ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου: Ο πόλεμος θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για τον Πούτιν

    Η ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία «θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η αρχή του τέλους» για τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Lizz Truss.

    Μιλώντας στο πρόγραμμα Trevor Phillips στο Sky News, ο Τρας είπε ότι «βλέπουμε ισχυρή και γενναία ουκρανική αντίσταση» και το ΗΒ θα «συνεχίσει να τους παρέχει όπλα και οικονομική υποστήριξη».

    Είπε ότι πιστεύει ότι ο Πούτιν «έκανε ένα στρατηγικό λάθος» δεδομένης της ζημίας που θα προκαλούσαν οι δυτικές κυρώσεις στη ρωσική οικονομία.

    Ωστόσο, πρότεινε ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει για «αρκετά χρόνια», προσθέτοντας: «Αυτό δεν πρόκειται - φοβάμαι - να τελειώσει γρήγορα».

    «Φοβάμαι ότι αυτή η σύγκρουση μπορεί να είναι πολύ πολύ αιματηρή», είπε.

    Όταν ρωτήθηκε για τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τρας είπε ότι είχε «συντάξει μια λίστα επιτυχιών με ολιγάρχες» και πρότεινε ότι θα υπάρξει «ένα κυλιόμενο πρόγραμμα κυρώσεων».

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιφέρει «οικονομικό κόστος» στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε. Όμως, είπε, ο βρετανικός λαός θα καταλάβει το τίμημα που θα πληρώσουμε αν δεν σταθούμε τώρα στον Πούτιν.

    Ο Τρας θα πάρει συνέντευξη από τη Σόφι Ράγουορθ στο Πρωινό της Κυριακής του BBC μέσα στα επόμενα λεπτά.

  2. Ζελένσκι: Αφαιρέστε τη Ρωσία από τις βασικές εξουσίες ψήφου του ΟΗΕ

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζητά να αφαιρεθεί από τη Ρωσία τα δικαιώματα ψήφου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - προσθέτοντας ότι οι εγκληματικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία αγγίζουν τα όρια της «γενοκτονίας».

    Η Ρωσία (και πριν από αυτήν η ΕΣΣΔ) είναι μία από τις πέντε χώρες που από το 1945 είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δίνοντάς της ισχυρά δικαιώματα αρνησικυρίας σε οποιαδήποτε «ουσιαστική» απόφαση που εξετάζεται από το σώμα.

    Την Παρασκευή, η Ρωσία χρησιμοποίησε το δικαίωμα αρνησικυρίας της για να εμποδίσει ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδικάζει την επιθετικότητα της Μόσχας και απαιτεί την απόσυρσή της από την Ουκρανία.

    Το συμβούλιο, το οποίο ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για την αποφυγή μελλοντικών συγκρούσεων και την προώθηση της ειρήνης, έχει άλλα τέσσερα μόνιμα μέλη: τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Κίνα.

    Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
    Λεζάντα εικόνας: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη συζητά τις ενέργειες της Μόσχας την Παρασκευή
  3. Τουλάχιστον 200.000 έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία σε τρεις χώρες

    Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ουκρανία

    Ακολουθούν ορισμένα νέα στοιχεία για τον αριθμό των Ουκρανών που έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες.

    Οι αρχές της Σλοβακίας δήλωσαν ότι μέσα σε 24 ώρες έως τις 06:00 GMT του Σαββάτου, περίπου 10.000 άνθρωποι εισήλθαν στη χώρα στις τρεις διαβάσεις τους με την Ουκρανία.

    Αυτό είναι σχεδόν δέκα φορές το κανονικό ποσοστό.

    Περισσότεροι από 43.000 Ουκρανοί έχουν καταφύγει στη Ρουμανία τις τρεις ημέρες από την εισβολή της Ρωσίας, ενώ περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία.

    Η Ουκρανία συνορεύει με άλλες τέσσερις χώρες - την Ουγγαρία και τη Μολδαβία, όπου έχουν περάσει επίσης πολλές χιλιάδες, και τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

  4. Οι άμαχοι περπατούν πίσω Ρωσικό τανκ

    Ακολουθεί ένα βίντεο που δείχνει κατοίκους της Ουκρανίας να σταματούν να προωθούν ρωσικά τανκς περπατώντας πάνω τους μαζικά.

    Φαίνεται ότι η σκηνή γυρίστηκε στην Koryukivka, στην περιοχή Chernihiv.

  5. ΗΒ: Σφοδρές μάχες στο Χάρκοβο της Ρωσίας συναντούν σκληρή αντίσταση σε ολόκληρη τη χώρα

    Ακολουθούν οι πιο πρόσφατες αμυντικές πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου - λέγοντας ότι η Ρωσία προχωρά στην Ουκρανία "από πολλαπλούς άξονες", ενώ συναντά "σκληρή αντίσταση" από τον ουκρανικό στρατό.

  6. Παρακολουθήστε: Πυρπολήθηκε αποθήκη πετρελαίου κοντά στο Κίεβο

    Περιεχόμενο βίντεο

    Λεζάντα βίντεο: Ουκρανία: Αποθήκη πετρελαίου χτυπήθηκε και πυρπολήθηκε κοντά στο Κίεβο

    Η φωτιά προκάλεσε φόβους για τοξικές αναθυμιάσεις και οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν να κλείσουν τα παράθυρά τους και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

  7. Αναφορές για επίθεση με πυραύλους στο προάστιο του Κιέβου

    Το προάστιο Troyeshchyna της πρωτεύουσας της Ουκρανίας έχει γίνει στόχος επίθεσης με πυραύλους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Ένας σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας το χαρακτήρισε «μια παράλογη και ανελέητη απεργία στην κατοικημένη περιοχή του Κιέβου, στην Troyeshchyna» σε μια ανάρτησή του .στην εφαρμογή Telegram.

    Βίντεο και εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - οι οποίες έχουν επαληθευτεί από το BBC - φαίνεται να δείχνουν καπνό να βγαίνει από την αυλή ενός κτιρίου κατοικιών, που περιβάλλεται από κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

  8. Η Φινλανδία και η Ιρλανδία μπλοκάρουν τις ρωσικές πτήσεις

    Η Φινλανδία και η Ιρλανδία ανακοίνωσαν επίσης ότι θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροπλάνα.

    Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα.

    Η Φινλανδία μοιράζεται σύνορα μήκους 1.300 χιλιομέτρων (800 μίλια) με τη Ρωσία - που σημαίνει ότι μια κύρια διαδρομή προς τα δυτικά από τη Ρωσία θα κλείσει.

    Άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ήδη λάβει παρόμοιες αποφάσεις.

    Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επίσης απαγορεύσει σε αεροπλάνα πολλών χωρών να πετούν πάνω από το έδαφός της.

    Χάρτης που δείχνει εναέριο χώρο κλειστό για ρωσικές πτήσεις
    Λεζάντα εικόνας: Αρκετές χώρες έχουν ήδη κλείσει τον εναέριο χώρο τους για ρωσικές πτήσεις (ο χάρτης έγινε πριν από τις ανακοινώσεις της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας)
  9. Η Ουκρανία λέει στους πολίτες: Φτιάξτε βόμβες, κατεβάστε οδικές πινακίδες, δουλέψτε τη νύχτα

    Ένοπλοι πολίτες στην Ουκρανία
    Λεζάντα εικόνας: Η Ουκρανία μοιράζει όπλα σε πολίτες για να υπερασπιστεί το Κίεβο

    Ο ουκρανικός στρατός έχει εκδώσει οδηγίες προς τους απλούς ανθρώπους στο κίνημά του για την πολιτική αντίσταση.

    «Ανεξάρτητα από το αν έχετε όπλα ή πυρομαχικά ή όχι, χρησιμοποιήστε όλους τους δυνατούς τρόπους και μέσα μάχης», ανέφερε.

    Ζητήθηκε από τους ανθρώπους να:

    • Αποσυναρμολόγηση οδικών πινακίδων
    • Έπεσαν δέντρα για να κάνουν αδύνατες τις κινήσεις
    • Χρησιμοποιήστε ενεργά οικιακές εμπρηστικές συσκευές
    • Καταστρέψτε βασικούς κόμβους μεταφορών
    • Να είστε πιο δραστήριοι τη νύχτα ή το σούρουπο
  10. Ανάλυση

    Η απέλαση από το Swift θα πλήξει σκληρά τη Ρωσία

    Katie Prescott, ανταποκρίτρια Business

    Ο αποκλεισμός ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα Swift που χρησιμοποιείται για συναλλαγές αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πλήξει σκληρά την οικονομία - και σύμφωνα με τα λόγια του Λευκού Οίκου, θα κάνει τη χώρα να βασίζεται στο «τηλέφωνο ή μια συσκευή φαξ» για να πραγματοποιεί πληρωμές .

    Αυτό είναι μόνο μια μικρή υπερβολή. Υπάρχουν λύσεις για το Swift αλλά κανένας δεν είναι τόσο αποτελεσματικός.

    Μόνο μία χώρα αποκόπηκε στο παρελθόν - το Ιράν - με αποτέλεσμα να χάσει το 30% του εξωτερικού εμπορίου της.

    Η επιλογή ορισμένων ρωσικών τραπεζών θα διασφαλίσει ότι οι κυρώσεις θα έχουν τον μέγιστο αντίκτυπο στη Ρωσία, ενώ θα αποτρέψουν τον υπερβολικό αντίκτυπο στην Ευρώπη.

    Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να εισπράττουν τα οφειλόμενα χρήματα και να αγοράζουν ρωσική ενέργεια.

    Άλλα μέτρα είναι εξίσου ισχυρά. Οι περιορισμοί στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα την σταματήσουν να χρησιμοποιεί το νόμισμά της για να περιορίσει τις επιπτώσεις των κυρώσεων.

    Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ξένου νομίσματος για να προστατεύσει τις τράπεζές της, αλλά αυτό το νέο μέτρο θα μειώσει σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα.

    Ο αντίκτυπος αυτών των μέτρων μπορεί να αργήσει να φανεί - αλλά εκφράζουν μια άμεση πρόθεση από τα δυτικά έθνη.

  11. Θα μπορούσαν οι στρατιώτες του Snake Island να είναι ζωντανοί;

    Εικόνα του νησιού των φιδιών
    Λεζάντα εικόνας: Το νησί Zmiinyi (Φιδάκι) της Ουκρανίας βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα

    Την Παρασκευή αναφέραμε πώς η Ουκρανία τιμούσε 13 στρατιώτες που είπε ότι σκοτώθηκαν ενώ υπερασπιζόταν το νησί Zmiinyi (Φίδι) από τις ρωσικές επιθέσεις.

    Ωστόσο, νέες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η μονάδα μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή, σύμφωνα με μια χθεσινή ανάρτηση στο Facebookαπό την κρατική συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας.

    "Το SBGSU και οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και ολόκληρη η Ουκρανία, έχουν λάβει ελπίδα ότι όλοι οι υπερασπιστές του Zmiinyi είναι ζωντανοί", ανέφερε η ενημέρωση.

    Η κυβερνητική υπηρεσία λέει ότι εργάζεται για την ταυτοποίηση των στρατιωτών με βάση πληροφορίες σχετικά με την πιθανή τρέχουσα τοποθεσία τους.

    «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα αγόρια θα επιστρέψουν στο σπίτι το συντομότερο δυνατό και οι πληροφορίες που λάβαμε τη στιγμή της επίθεσης για τον θάνατο δεν θα επιβεβαιωθούν».

  12. ΣΠΑΣΙΜΟΖελένσκι: Δεν θα μιλήσουμε με τη Ρωσία στη Λευκορωσία

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Η Ρωσία λέει ότι μια αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία - φαινομενικά για συνομιλίες με την Ουκρανία.

    Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι οι συνομιλίες στο Μινσκ θα μπορούσαν να ήταν δυνατές εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας.

    Ωστόσο, αφήνει ανοιχτή την πόρτα για διαπραγματεύσεις σε άλλες τοποθεσίες.

    Είπε: «Εάν δεν υπήρχε επιθετική ενέργεια από την επικράτειά σας, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε στο Μινσκ... άλλες πόλεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τόπος συνομιλιών.

    "Φυσικά και θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού - τα προσφέραμε στους Ρώσους.

    "Οποιαδήποτε άλλη πόλη θα μας ταίριαζε επίσης - σε μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν εκτοξεύονται πυραύλους εναντίον μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις μπορούν να είναι ειλικρινείς και να τερματίσουν πραγματικά τον πόλεμο."

  13. Ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί τους ξένους να πολεμήσουν «Ρώσους εγκληματίες πολέμου»

    Δείτε περισσότερα σχετικά με την έκκληση του Ουκρανού προέδρου προς τους υπερπόντιους μαχητές να δημιουργήσουν μια «λεγεώνα ξένων» στην Ουκρανία (δείτε ανάρτηση στις 07:15 GMT).

    Ο Πρόεδρος Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας οποιονδήποτε να έρθει και να πολεμήσει «πλάι-πλάι» με τους Ουκρανούς.

    Η ανάρτηση αναφέρει: «Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του κόσμου, τους φίλους της Ουκρανίας, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

    «Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην άμυνα της Ουκρανίας, της Ευρώπης και του κόσμου μπορεί να έρθει και να πολεμήσει δίπλα-δίπλα με τους Ουκρανούς εναντίον των Ρώσων εγκληματιών πολέμου».

    Μια πιο λεπτομερής ανάρτηση αναφέρει ότι επιτρέπεται νόμιμα στους ξένους πολίτες να συμμετάσχουν στην άμυνα της Ουκρανίας και ότι σχηματίζεται ένα ξεχωριστό τμήμα μαχητών που ονομάζεται «Διεθνής Λεγεώνα για την Εδαφική Άμυνα της Ουκρανίας».

    Ο ηγέτης της Ουκρανίας έχει υπογραμμίσει στο παρελθόν πώς η χώρα αφέθηκε να αμυνθεί μόνη της.

    Οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν στείλει όπλα και πυρομαχικά - αλλά δεν βάζουν τις μπότες στο έδαφος. Η Ουκρανία δεν είναι μέρος της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

  14. Ουκρανία: Καταρρίψαμε πύραυλο με στόχο το Κίεβο

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Όλεγκ Νικολένκο δήλωσε ότι η αεροπορία τους κατέρριψε έναν πύραυλο που στόχευε στην πρωτεύουσα Κίεβο, από αεροπλάνο που πέταξε από τη σύμμαχο της Ρωσίας Λευκορωσία.

  15. Η Ρωσία λέει ότι έχει αποκλείσει περισσότερες πόλεις

    Έχουμε αναφορές για περισσότερες επιθέσεις σε πόλεις και υποδομές της Ουκρανίας.

    Οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ και πραγματοποίησαν άλλη μια πυραυλική επίθεση στη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

    Η Ουκρανία είχε ανακαταλάβει τη Χερσώνα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Η πόλη βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας, βορειοδυτικά της Κριμαίας (βλ. παρακάτω χάρτη) ενώ το Μπερντιάνσκ είναι ένα λιμάνι στα ανατολικά της Κριμαίας.

    Ο Konashenkov είπε ότι η πόλη Henichesk και το αεροδρόμιο Chornobayivka κοντά στο Kherson έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός έπληξε χθες τη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ εκτοξευόμενους από τον αέρα και τη θάλασσα.

    Χάρτης των προόδων του νότου
  16. Οι μάχες εντείνονται στο Bucha στα περίχωρα του Κιέβου

    Υπήρξε μια πληθώρα αναφορών και πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν μάχες στο Bucha, ένα προάστιο ακριβώς βορειοδυτικά του Κιέβου.

    Το βίντεο δείχνει πολυβόλα, σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα, και αρκετές μονάδες ρωσικών στρατευμάτων να κινούνται στους δρόμους του Μπούχα. Το BBC δεν μπορεί να το επαληθεύσει αυτή τη στιγμή.

    Ωστόσο, επαληθεύσαμε αυτό το βίντεο στο Telegram, που δείχνει ένα οικιστικό τετράγωνο που υπέστη ζημιές από βομβαρδισμούς.

    Ένας άντρας μπορεί να ακουστεί να λέει: "Εδώ είναι τα πράγματα στη γειτονιά μας, συνοικία Bucha. Τα παράθυρα έσπασαν. Εδώ έπεσε μια οβίδα. Δεν έχω ιδέα αν σκοτώθηκε κάποιος."

    Στιγμιότυπο του βίντεο Bucha
  17. Κρύο και ήσυχο στο κέντρο του Κιέβου

    Κάθι Λονγκ

    BBC News, Κίεβο

    Η ουκρανική πρωτεύουσα είναι κρύα και ήσυχα σήμερα το πρωί. Παραμένει αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας και οι μόνοι που είναι ορατοί στους δρόμους της πόλης είναι η αστυνομία, ο στρατός και οι ένοπλοι εθελοντές.

    Αλλά η μπλε και κίτρινη εθνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει σε πολλά από τα περίτεχνα κτίρια που αποτελούν τον ορίζοντα του Κιέβου.

    Σε όλη την πόλη, χιλιάδες εξακολουθούν να στεγάζονται σε υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, σταθμούς μετρό και υπόγεια, περιμένοντας να εκτιμήσουν τη ζημιά που προκάλεσε το σκοτάδι.

    Θα ήταν μια κρύα, στενή και άβολη νύχτα για πολλούς κάτω από τα σπίτια τους, ακούγοντας τους ήχους των πυροβολισμών και των πυραύλων που χτυπούν, η αβεβαιότητα και ο φόβος αυξάνονταν.

    Είναι απίθανο η αυγή να φέρει κάποια ανακούφιση καθώς η πόλη συνεχίζει να προετοιμάζεται για επίθεση.

    Καπνός από βομβαρδισμούς εμφανίστηκε στα περίχωρα του Κιέβου το πρωί της Κυριακής
    Λεζάντα εικόνας: Καπνός από βομβαρδισμούς εμφανίστηκε στα περίχωρα του Κιέβου το πρωί της Κυριακής
  18. Χάρκοβο: «Αυτά είναι ρωσικά στρατεύματα... σταμάτησαν ανάμεσα σε σπίτια... Θεός»

    UGC ρωσικών φορτηγών που οδηγούν στο Χάρκοβο

    Το BBC επαλήθευσε αυτό το βίντεο στο Telegramπου δείχνει ρωσικά φορτηγά να οδηγούν στο Χάρκοβο.

    Η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο ακούγεται να λέει: "Πρόκειται για ρωσικά στρατεύματα. Σημειώνεται με το γράμμα Ζ. Οδηγώντας στην οδό Σαπερνάγια. Σταμάτησαν ανάμεσα σε σπίτια. Θεέ μου."

  19. Πού είναι το Χάρκοβο;

    Όπως δείχνει αυτός ο χάρτης των ρωσικών προελάσεων στη βόρεια και ανατολική Ουκρανία, το Χάρκοβο βρίσκεται πολύ κοντά στη Ρωσία.

    Η πόλη, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμύριο, απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα και 80 χιλιόμετρα από τη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν Ρώσους στους δρόμους του Χάρκοβο, λένε τοπικοί αξιωματούχοι.

    Χάρτης με τις ρωσικές προόδους
  20. Ουκρανία: Ο κόσμος δεν πίστευε ότι θα αντισταθούμε έτσι

    Ενώ οι Ουκρανοί ξυπνούν την τέταρτη ημέρα της σύγκρουσης, ο υπουργός Άμυνας της χώρας ζητά από τον κόσμο να ενισχύσει την υποστήριξή του στην Ουκρανία.

    Ο Oleksii Reznikov λέει ότι οι «72 ώρες αντίστασης» της χώρας απέδειξε στον κόσμο ότι είναι δυνατό να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα.