Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Κίεβο: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, αλλά πρέπει να λάβουμε εγγυήσεις ασφαλείας

 


Βρείτε μαςGoogle news
Τι δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας.
Το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Ρωσία όσον αφορά ένα ουδέτερο καθεστώς, δεδομένου ότι θα παρασχεθούν εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας.
«Η Ουκρανία πάντα έφευγε και αφήνει τώρα ένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις. Ακόμα και τώρα, όταν η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Αυτές οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ποντόλιακ, σύμφωνα με το πρακτορείο UNIAN news του Κιέβου.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το ουδέτερο καθεστώς που επιθυμεί αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών θα ξεκινήσει αργά ή γρήγορα.
Live εικόνα από το Κίεβο ενώ συνεχίζεται η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
LIVE εικόνα από το Κίεβο ενώ συνεχίζεται η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02) η Ρωσία ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου