Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου στη Λευκορωσία: LIVE όλες οι εξελίξεις


Διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας στη Λευκορωσία - Sputnik Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου στη Λευκορωσία: LIVE όλες οι εξελίξεις


 Μόσχα και Κίεβο έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην περιοχή του Γομέλ της Λευκορωσίας, το μεσημέρι της Δευτέρας (28/02), εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας με τη Μόσχα να απαντά με απαγόρευση πτήσεων από αεροπορικές 36 χωρών.

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην περιοχή Γκόμελ της Λευκορωσίας, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης.
Όπως ωστόσο δήλωσε σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι αντιπροσωπίες των δύο χωρών θα επιστρέψουν στις χώρες τους, ωστόσο θα ακολουθήσει νέος γύρος, το συντομότερο δυνατό.
Σε αυτήν την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, Ρωσία και Ουκρανία προσδιόρισαν ορισμένα θέματα προτεραιότητας προς επίλυση, ενώ «σκιαγραφήθηκαν» συγκεκριμένες αποφάσεις.
«Εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Νωρίτερα, το γραφείο του Βολοντίμιρ Ζελένκσι δήλωσε ότι «το βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας».
Την ίδια στιγμή, η Μόσχα αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών 36 κρατών ως απάντηση στις απαγορεύσεις πτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο μεταξύ, από την Δευτέρα (28/02), έχουν τεθεί σε ισχύ νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, οι οποίες αφορούν στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ένωσης, στα ρωσικά αεροσκάφη, στο «πάγωμα» αποθεματικών και περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, καθώς και στο μπλοκάρισμα του RT και του Sputnik στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Την ώρα που διεξάγονταν οι κρίσιμες συνομιλίες, συνεχίζονταν οι εκρήξεις και οι βομβαρδισμοί σε οικισμούς του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και μάλιστα με τη χρήση απαγορευμένων όλμων.
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...