Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Στο Χάρκοβο οι Ρώσοι - Πολιορκούνται Χερσώνα και Μπερντιάσκ

 

Φωτογραφία Αρχείου

AP Photo/Alexei Alexandrov



Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Χάρκοβο και έχουν ξεσπάσει οδομαχίες στο κέντρο της πόλης, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Unian, με την πληροφορία να έχουν επιβεβαιώσει και άλλα εγχώρια και διεθνή πρακτορεία, καθώς και ο δήμαρχος Νόβα Κάκοβα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η πόλη καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις. 

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε ότι ελαφρά στρατιωτικά οχήματα «μπήκαν μέσα στην πόλη».

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει βίντεο που έδειχναν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να οδηγούν μέσα στην πόλη που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Ο Σινεγκούμποφ κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σε ασφαλή σημεία, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται πως βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

«Μην φύγετε από τα καταφύγια! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξοντώνουν τον εχθρό. Καλούνται οι πολίτες να μην βγαίνουν στους δρόμους», δήλωσε, ενώ στα social media διακινούνται βίντεο με εξολοθρεύσεις ρωσικών αρμάτων μάχης στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας.

Τα ξημερώματα, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram, διακρίνεται ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση, η Ουκρανία εξακολουθεί να προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο την Ευρώπη.

►Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ, κατά την τέταρτη ημέρα της εισβολής του στη χώρα.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ», που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...