Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Παλμός και συνθήματα για ακρίβεια, εργασιακά και πόλεμο στο Σύνταγμα

 



Με κεντρικά ζητήματα το θέμα της ακρίβειας που έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τη διεκδίκηση ικανοποιητικών ΣΣΕ, την προστασία των θέσεων εργασίας και της υγείας, συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επαγγελματικές κατηγορίες και καλλιτεχνικά σωματεία, πραγματοποιούν σήμερα μαζικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

 Πλήθος κόσμος έχει πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας. Και αντιπολεμικές εκκλήσεις μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονται, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η προσυγκέντρωση ήταν στην Ομόνοια, από όπου ξεκίνησε μεγαλειώδης πορεία προς το Σύνταγμα. 

Στο Σύνταγμα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, των πετρελαίων Καβάλας, των Μεταλλείων Χρυσού στην Χαλκιδική, της Cosco, της e-food, καθώς και οδηγοί ταξί.

«Είμαστε εδώ παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη φοροληστεία για να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων, του λαού μας, για να υπερασπίσουμε το μεροκάματο, τη δουλειά, τα δικαιώματά τους, όλα τα δικαιώματα. Για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εκφράζουμε ιδιαίτερα την υποστήριξη μας στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων στη βαριά βιομηχανία του μετάλλου, στη βαριά βιομηχανία της χημικής βιομηχανίας, της ενέργειας άλλων στρατηγικών μονάδων που αποτελούν τις ναυαρχίδες της ελληνικής βιομηχανίας, όπως είναι το σιδηρονικέλιο στη ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας, τα λιπάσματα, το λιμάνι της COSCO, τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, παντού, όπως είναι τα αμυντικά συστήματα, η ΕΑΒ, η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Θα είμαστε κάθε ώρα, κάθε στιγμή στον δρόμο, στη Βουλή, παντού στο πλευρό τους» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Κλάδοι που έχουν εργάσιμη ημέρα το Σάββατο, πραγματοποιούν διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με την Τροχαία να πραγματοποιεί διακοπές κυκλοφορίας σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες στους δρόμους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου