Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μπάιντεν: Δεν θα εμπλακούν οι δυνάμεις μας στην Ουκρανία - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 


Βρείτε μαςGoogle news
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ επανέλαβε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν στην Ουκρανία.
Ο Τζο Μπάιντεν, σε νέο του διάγγελμα, δηλώνει ότι δίνει την έγκρισή του για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και για περιορισμούς στις εξαγωγές της.
Επίσης ξεκαθαρίζει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν στην Ουκρανία.
«Σήμερα δίνω έγκριση για επιπλέον αυστηρές κυρώσεις και νέους περιορισμούς στο τι μπορεί να εξαχθεί στην Ρωσία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε κάθε προσπάθεια καλής πίστης για την διπλωματία από τους εταίρους και συμμάχους της Αμερικής. Μάλιστα τόνισε πως δεν έχει κάποιο πλάνο να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο σε αυτό το χρονικό σημείο.Έφερε αίμα στο προσκήνιο και δημιούργησε ένα νοσοκομείο στο πεδίο, κάτι που λέει όσα πρέπει να ξέρετε για τις προθέσεις του εξαρχής. Απέρριψε κάθε προσπάθεια καλής θέλησης που έκαναν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας για να απευθύνουν τις κοινές μας ανησυχίες μέσω διαλόγου προκειμένου να αποφύγουμε αχρείαστη σύγκρουση και να αποτρέψουμε τον ανθρώπινο πόνο» είπε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε πως είναι «στο τραπέζι» το ενδεχόμενο κυρώσεων στον Ρώσο πρόεδρο.
Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Πούτιν θα προχωρήσει πέρα από την Ουκρανία, απάντησε καταφατικά.
«Έχει πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες στην Ουκρανία. Θέλει να επανιδρύσει την πρώην Σοβιετική Ένωση. Για αυτό γίνονται όλα και πιστεύω ότι οι φιλοδοξίες του είναι εντελώς αντίθετες με το σημείο στο οποίο έχει φτάσει σήμερα».Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Αμερική σχεδίασε νέες κυρώσεις για να μεγιστοποιήσει την μακροπρόθεσμη επιρροή στην Ρωσία και να ελαχιστοποιήσει την επιρροή στην Αμερική.πάιντεν τόνισε πως οι ΗΠΑ θα περιορίσουν την ρωσική ικανότητα να κάνει «δουλειές» με δολάρια, ευρώ και γιεν.
«Θα περιορίσουμε την ικανότητα της Ρωσίας να κάνει δουλειές με δολάρια, ευρώ, γιεν, λίρες, να είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, θα περιορίσουμε την ικανότητάς για αυτό».
Οι αμερικανικές κυρώσεις θα αποτρέψουν την Ρωσία από το να χρηματοδοτήσει και να μεγαλώσει τον στρατό της είπε ο Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ μπλοκάρουν άλλες τέσσερις μεγάλες ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της VTB.
Επίσης, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι θα κόψουν πάνω από το μισό των ρωσικών εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας και θα πλήξουν το διαστημικό της πρόγραμμα.ε άλλο σημείο, επισήμανε ότι «αν η Ρωσία προχωρήσει σε κυβερνοεπιθέσεις κατά επιχειρήσεών μας, σε κρίσιμες υποδομές, είμαστε προετοιμασμένοι να απαντήσουμε».

Ενίσχυση δυνάμεων στην Γερμανία

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Γερμανία θα ενισχύσουν το ανατολικό πλευρό του ΝΑΤΟ.
«Το ΝΑΤΟ έδωσε έγκριση σήμερα για ένα σχέδιο απάντησης. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν όταν και όπου χρειαστεί για να προστατεύσουν τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.
Και τώρα δίνω έγκριση για επιπρόσθετες αμερικανικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στην Γερμανία ως κομμάτι της απάντησης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων κάποιων δυνάμεων σε βάσεις των ΗΠΑ που το Πεντάγωνο έθεσε σε ετοιμότητα πριν βδομάδες», δήλωσε ο Μπάιντεν.Αναφερόμενος στην απομάκρυνση της Μόσχας από το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών SWIFT, δήλωσε ότι παραμένει μία επιλογή αλλά κανείς στην Ευρώπη δεν το επιθυμεί αυτήν την στιγμή.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου