Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Αλεξιπτωτιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το πυρηνικό εργοστάσιο Τσερνόμπιλ

 


Τσερνόμπιλ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Βρείτε μαςGoogle news
Υπό ρωσικό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ρώσοι αλεξιπτωτιστές πήραν υπό τον έλεγχό τους το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, επισημαίνει πως αλεξιπτωτιστές και αερομεταφερόμενες δυνάμεις της χώρας, ανέλαβαν χθες τον πλήρη έλεγχο του εδάφους στην ευρύτερη περιοχή του Τσερνόμπιλ και του πυρηνικού εργοστασίου.
Παράλληλα, επετεύχθη συμφωνία με τους στρατιώτες του ουκρανικού τάγματος προστασίας πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για την κοινή ασφάλεια των μονάδων ισχύος του σταθμού αλλά και της σαρκοφάγου.
Ρώσοι στρατιώτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
«Κανείς σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεν θέλει να πολεμήσει τη Ρωσία» τονίζει η Γαλλίδα υπ. Άμυνας
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό είναι κανονικά ενώ το προσωπικό του σταθμού βρίσκεται στις εγκαταστάσεις για την ομαλή λειτουργία και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 18 ουκρανικά άρματα μάχης, επτά πυραυλικά συστήματα και 41 μηχανοκίνητα οχήματα.
Επίσης, η Μονάδα Πεζοναυτών της 36ης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Δυνάμεων παραδόθηκε και ζητά από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ να εισέλθει στη Δημοκρατία.
Ντονέτσκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ
Τέλος, πάνω από 150 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν ήδη, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Την Πέμπτη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, μετά από αίτημα για βοήθεια από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...