Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Έτοιμη για διαπραγματεύσεις η Ρωσία, αρνείται ο Ζελένσκι - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

 

Ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία μετά το διάγγελμα Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση από τη Ρωσία στο Ντονμπάς.
Ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία - Sputnik Ελλάδα

Έτοιμη για διαπραγματεύσεις η Ρωσία, αρνείται ο Ζελένσκι - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Βρείτε μαςGoogle news
Στην τέταρτη ημέρα βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της χώρας.
Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη και, πλέον, βρίσκεται στην τέταρτη ημέρα.
Επισημαίνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει διαβεβαιώσει ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει τονίσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν εξαπολύουν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, καθώς η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.
Πάντως, η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν, την Κυριακή (27/02), πως ορισμένες ρωσικές τράπεζες που υπόκεινται σε κυρώσεις, αποσυνδέονται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFΤ, χωρίς να αποκλείεται να προστεθούν και άλλες, σύμφωνα με τις χώρες της Δύσης.
Ακόμα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι Ουκρανοί εθνικιστές χτύπησαν κατοικημένες περιοχές και υπάρχουν θύματα.
Ειδικότερα, οι ρωσικές Αρχές ανέφεραν πως ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στην πόλη Σταρομπέλσκ, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και σκοτώνοντας πολλούς πολίτες.
Όπως έγινε γνωστό, 10 Έλληνες ομογενείς έχασαν τις ζωές τους στα χωριά Σαρτανά και Μπουγάς, το Σάββατο (26/02), και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωση, έκανε λόγο για «απαράδεκτες και εγκληματικές ενέργειες», τις οποίες και καταδίκασε.
Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τις απώλειες, αλλά αποκάλυψε πως οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις δεν επιχειρούσαν στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, το Σάββατο (26/02), επισημαίνοντας ότι «ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων, αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο».
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
10:09 27.02.2022
«Ευχαριστώ» Ζελένσκι σε Ερντογάν
«Ευχαριστώ τον φίλο μου Ερντογάν και τους ανθρώπους του για τη σθεναρή υποστήριξή τους. Η απαγόρευση διέλευσης πολεμικών πλοίων της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και η σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικά. Οι άνθρωποι της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ» έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός Πρόεδρος.
10:01 27.02.2022
Η Google απαγορεύει τη λήψη της εφαρμογής του RT στην Ουκρανία μετά από αίτημα του Κιέβου
09:50 27.02.2022
Γιατί λέει «όχι» στις διαπραγματεύσεις στο Μινσκ ο Ζελένσκι
«Αυτή τη στιγμή, λέμε όχι στο Μινσκ. Άλλες πόλεις μπορεί να είναι ένα μέρος για συνάντηση. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού -τα έχουμε προτείνει όλα αυτά στη Ρωσία. Οποιαδήποτε άλλη πόλη κάνει. Μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν πετάνε οι πύραυλοι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που οι συνομιλίες μπορούν να είναι ειλικρινείς και μπορούν πραγματικά να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.
09:41 27.02.2022
Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ: Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να κρύβονται σε κατοικημένες περιοχές - Ανέπτυξαν πέντε συστήματα S-300 στην Κραματόρσκ
09:40 27.02.2022
Η αεροπορική άμυνα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κατέστρεψε πέντε πυραύλους Tochka-U που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις
09:39 27.02.2022
Πήρε τον έλεγχο χωριού στο Λουγκάνσκ, λέει η Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας
09:36 27.02.2022
Ζελένσκι: Η Βαρσοβία, η Βουδαπέστη, η Κωνσταντινούπολη μπορεί να είναι τόπος για συζητήσεις με τη Ρωσία - Το Μινσκ όχι
09:14 27.02.2022
Κρεμλίνο: Αντιπροσωπεία της Ρωσίας μετέβη στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς
Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Η Ρωσία έστειλε αντιπροσώπους για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, αλλά ο Ζελένσκι λέει «όχι»
09:12 27.02.2022
Το Youtube μπλοκάρει το ρωσόφωνο κανάλι του Sputnik στην Ουκρανία
09:12 27.02.2022
Η Πορτογαλία στέλνει όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία
Η Πορτογαλία θα στείλει όπλα, χειροβομβίδες και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.
«Κατόπιν αιτήματος των ουκρανικών Aρχών, η Πορτογαλία θα παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως γιλέκα, κράνη, γυαλιά νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδες και πυρομαχικά και αυτόματα τουφέκια G3», ανέφερε το Υπουργείο στο Twitter.
09:08 27.02.2022
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του Χένιτσεσκ
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν τη Χερσώνα και το Μπέρντιανσκ και πήραν τον έλεγχο του Χένιτσεσκ και του αεροδρομίου Τσερνομπάεφκα κοντά στη Χερσώνα την περασμένη μέρα, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.
08:40 27.02.2022
Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ: 36 σπίτια καταστράφηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό
08:33 27.02.2022
Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ: Ένας πολίτης σκοτώθηκε, τέσσερις τραυματίστηκαν - Ανάμεσά τους ένα παιδί
08:22 27.02.2022
Ο Πούτιν ευχαριστεί τις ρωσικές δυνάμεις που «εκτέλεσαν ηρωικά το στρατιωτικό τους καθήκον»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Ο Πούτιν ευχαριστεί τις ρωσικές δυνάμεις που «εκτέλεσαν ηρωικά το στρατιωτικό τους καθήκον»
08:18 27.02.2022
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε συνολικά 975 ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους, λέει το ΥΠΕΞ
08:11 27.02.2022
Ρωσικό Υπ. Άμυνας: Το Τάγμα Αζόφ χτύπησε με πυραύλους κατοικημένες περιοχές κοντά στη Μαριούπολη
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Ρωσικό Υπ. Άμυνας: Το Τάγμα Αζόφ χτύπησε με πυραύλους κατοικημένες περιοχές κοντά στη Μαριούπολη
07:55 27.02.2022
Μαζική επίθεση DDoS από διαφορετικές διευθύνσεις IP στον ιστότοπο Roscosmos
Μια μαζική επίθεση DDoS πραγματοποιείται στον ιστότοπο της Roscosmos από διάφορες διευθύνσεις IP, με αποτέλεσμα η σελίδα της ρωσικής διαστημικής εταιρείας να μην λειτουργεί, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Roscosmos την Κυριακή.
07:13 27.02.2022
SWIFT: «Εργαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τα μέτρα που στοχεύουν ρωσικές τράπεζες»
Προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης με τις νέες κυρώσεις της Δύσης κατά ορισμένων ρωσικών τραπεζών εργάζεται το σύστημα SWIFT, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (27/02).
Σύστημα Swift - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
SWIFT: «Εργαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τα μέτρα που στοχεύουν ρωσικές τράπεζες»
07:12 27.02.2022
Οι ρωσικές τράπεζες αποσυνδέθηκαν από το SWIFT: Η σημασία για την παγκόσμια οικονομία
Για τον κίνδυνο της παγκόσμιας οικονομίας μετά την αποσύνδεση των ρωσικών τραπεζών από το παγκόσμιο σύστημα SWIFT αναφέρθηκε ο αναλυτής, Ίλια Σεμίν.
Ρούβλι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Οι ρωσικές τράπεζες αποσυνδέθηκαν από το SWIFT: Η σημασία για την παγκόσμια οικονομία
06:51 27.02.2022
Κινέζος αναλυτής: «Η Ρωσία θα ξεπεράσει την αποσύνδεση από το SWIFT - Η Δύση θα αντέξει;»
Η αποσύνδεση από το SWIFT είναι ένα εμπόδιο το οποίο θα ξεπεράσει η Ρωσία, σύμφωνα με τον Κινέζο αναλυτή, Γιανγκ Ξιγιού, αλλά πλέον δημιουργείται το ανάλογο ερώτημα για τη Δύση και την Ευρώπη.
Σύστημα Swift - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Κινέζος αναλυτής: «Η Ρωσία θα ξεπεράσει την αποσύνδεση από το SWIFT - Η Δύση θα αντέξει;»
06:46 27.02.2022
Google: Αναστέλλει τη δημιουργία εσόδων από τις πλατφόρμες της για τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης
Η Google αναστέλλει τη δημιουργία εσόδων από τις πλατφόρμες της για μέσα μαζικής ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση. Ακόμα, η εταιρεία απαγόρευσε στα ρωσικά κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να διαφημίζονται στους ιστοτόπους της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Μάικλ Άσιμαν.
Προηγουμένως, η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, ανακοίνωσε την απαγόρευση της διαφήμισης και της δημιουργίας εσόδων για τα ρωσικά κρατικά μέσα μαζικά ενημέρωσης.
06:40 27.02.2022
Πολιτοφυλακή Λουγκάνσκ: «Η έκρηξη σε αποθήκη πετρελαίου στο Ροβένκι οφείλεται σε ουκρανική πυραυλική επίθεση»
Η λαϊκή πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σε μια αποθήκη πετρελαίου στην πόλη Ροβένκι, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, προκλήθηκε από επίθεση πυραύλων, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις του Κιέβου.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της λαϊκής πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ που αναρτήθηκε στο Telegram, επισημαίνεται: «Στις 26 Φεβρουαρίου, Ουκρανοί εγκληματίες πολέμου εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους σε μια αποθήκη πετρελαίου που βρίσκεται στην πόλη Ροβένκι».
06:33 27.02.2022
Αυστραλία: Ο Μόρισον ανακοίνωσε την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία μέσω των εταίρων του ΝΑΤΟ
Η Αυστραλία, η οποία ήδη παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία, θα βοηθήσει τη χώρα με όπλα μέσω των εταίρων του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον.
Συγκεκριμένα, o Σκοτ Μόρισον είπε μετά τη συνάντηση που είχε με το υπουργικό συμβούλιο: «Ήδη παρέχουμε σημαντική υποστήριξη στέλνοντας μη θανατηφόρα βοήθεια, αλλά μόλις μίλησα με τον υπουργό Άμυνας και θα επιδιώξουμε να δώσουμε οποιαδήποτε πιθανή υποστήριξη με τη μορφή θανατηφόρων μέσων δια των εταίρων μας στο ΝΑΤΟ, ιδίως των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα εργαστούμε μέσω αυτών των διαύλων».
06:08 27.02.2022
Τραμπ: «Ο Πούτιν είναι έξυπνος, η ηγεσία των ΗΠΑ είναι χαζή»
Για «έξυπνο Πούτιν» και «χαζή αμερικανική ηγεσία» έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Τραμπ: «Ο Πούτιν είναι έξυπνος, η ηγεσία των ΗΠΑ είναι χαζή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...