Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Το Κίεβο εξοπλίζει ανεξέλεγκτα αμάχους - Χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους

 


Βρείτε μαςGoogle news
Τα βέλη του κατά του Κιέβου που παρέχει οπλισμό σε απλούς και άμαχους Ουκρανούς πολίτες, στρέφει το υπ. Άμυνας της Ρωσίας, προειδοποιώντας πως θα μπορούσαν να υπάρξουν επικίνδυνες εξελίξεις.
Το Κίεβο μοιράζει με μαζικούς και ανεξέλεγκτους ρυθμούς αυτόματα φορητά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και πυρομαχικά στους Ουκρανούς κατοίκους, με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ειδικότερα, η εμπλοκή του άμαχου πληθυσμού στις εχθροπραξίες από τους Ουκρανούς ναζί ίσως οδηγήσει αναπόφευκτα σε δυστυχήματα και θύματα, σύμφωνα με το υπ. Άμυνας της Ρωσίας.
Ουκρανία: Πλατεία Ανεξαρτησίας - (Κίεβο) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Ουκρανοί Ναζί πυροβόλησαν στρατιώτη που προσπάθησε να βρει άσυλο στη Ρωσία
«Καλούμε τον λαό της Ουκρανίας να έχει συνείδηση, να μην υποκύψει σε αυτές τις προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου και να μην εκθέσει τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα σε περιττή ταλαιπωρία», επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Ουκρανοί ναζί αναπτύσσουν πυραυλικές μονάδες και σώματα πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Μόσχα: Το Στρασβούργο χρόνια αγνοεί τις δολοφονίες αμάχων στο Ντονμπάς από ουκρανικά τάγματα θανάτου
«Επαναλαμβάνουμε: αυτό γίνεται επίτηδες, για να προκληθούν αντίποινα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στους κατοίκους των οικισμών. Η ουκρανική εθνικιστική ηγεσία χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους με τους τρομοκράτες. Απαιτούμε από τις εγκληματικές αρχές του Κιέβου να απομακρύνουν αμέσως όλα τα βαρέα όπλα από τα σπίτια και τις κατοικημένες περιοχές των πόλεων» υπογραμμίζει το ρωσικό υπ. Άμυνας.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε νωρίτερα πως Ουκρανοί ναζί χτύπησαν κατοικημένες περιοχές στην πόλη Σταρομπέλσκ, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και σκοτώνοντας πολλούς πολίτες.
«Στις 10:30 π.μ. της 26ης Φεβρουαρίου, Ουκρανοί εθνικιστές βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές της πόλης Σταρομπέλσκ χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στην πόλη, υπάρχουν καταστροφές κατοικιών και υπάρχουν και απώλειες αμάχων», ανέφερε το Υπουργείο.
Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει ενώ η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...