Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ Μετακινήσεις με τα πόδια, όχι με αυτοκίνητο

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Επιβεβαιώθηκε πως οι αλλαγές στον κωδικό 6 είναι στο «τραπέζι». Τι γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκονται οι αλλαγές στον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις, επιβεβαίωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Είναι μια πρόταση που είναι στο τραπέζι, δηλαδή το "6" να γίνεται με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο. Θέλω, ωστόσο, να αναφερθώ στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που τηρούν τα μέτρα: δεν είναι κάποια τιμωρία αυτό, γίνεται όμως κατάχρηση σε πολλές περιπτώσεις» υπογράμμισε η κα Πελώνη μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Για το ενδεχόμενο η εν λόγω αλλαγή να φέρει αυστηρότερη αστυνομική επιτήρηση, η ίδια είπε πως «επιτήρηση γίνεται πάντα», ωστόσο, «δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό πάνω από κάθε πολίτη».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο εμβόλιο λέγοντας ότι «βρισκόμαστε προς στο τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό οπότε το lockdown πάει προς τα μέσα Μαρτίου.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση των ειδικών

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως.

Κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκαν πάνω από 2.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η συνεδρίαση των ειδικών θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 και θα εξεταστεί ακόμα και η λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ την Τρίτη, φαίνεται να έχει επανέλθει η πρόταση για ένα καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου που θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Μητσοτάκης: Αν δεν είχαμε lockdown στην Αττική, θα ήμασταν χειρότερα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη τόνισε πως αν η Αττική δεν ήταν σε lockdown «τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και πρέπει να εξηγήσουμε και στους πολίτες είναι ότι τα καινούρια στελέχη του ιού, οι μεταλλάξεις, οι λεγόμενες βρετανικές μεταλλάξεις, κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό. Αυτό εξηγεί και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρει μέτρα προστασίας και βρισκόμαστε ουσιαστικά σε lockdown στην Αττική εδώ και κάποιες εβδομάδες και ευτυχώς που το κάναμε, διότι αν δεν το είχαμε κάνει, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε επίσης ότι «καθώς, τώρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και κάθε ημέρα ανοίγουμε και καινούρια επιπλέον κρεβάτια, θα πρέπει να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια, να αφήσουμε και αυτή την έξαρση πίσω μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μάχη" Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου, με τρίτο τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Λίγο πάνω από το "ψυχολογικό όριο" του 30% τοποθετεί την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας η νέα δημοσκόπηση της Metron A...