Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Συρίγος: Το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλα τα σχολεία, έκανε λόγο ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον ΑΝΤ1. Άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο μίας παράτασης στο εαρινό εξάμηνο για να μην χαθεί.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε στο πλάνο της κυβέρνησης για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, πάντα βέβαια μετά από τις σχετικές υποδείξεις των ειδικών.

Ο κ. Συρίγος ανέφερε πως εξετάζονται «όλα μαζί» από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, όπως είναι το λιανεμπόριο και η εστίαση, καθώς «πολλοί γονείς δεν μπορούν να πάνε να δουλέψουν αφήνοντας τα παιδιά τους μόνα στο σπίτι».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα Δημοτικά μαζί με τα Γυμνάσια και Λύκεια.

«Οι ειδικοί θα μας πουν πού υπάρχει το μικρότερο πρόβλημα και πού να δώσουμε έμφαση. Ξέρουμε ότι μέχρι τις 29 Μαρτίου θα είναι όλα κλειστά. Η Επιτροπή στις 26 Μαρτίου θα κρίνει τα δεδομένα εκείνης της χρονικής στιγμής και θα μας πει τι ανοίγει. Θέλουμε να ανοίξουν όλα τα σχολεία πλην των πανεπιστημίων που θα παραμείνουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου».

Όπως τόνισε ο κ. Συρίγος, εξετάζεται η δυνατότητα μετά τις 26 Μαρτίου, να αρχίσουν κλινικές και πρακτικές ασκήσεις σε ειδικά σχολεία και φαρμακεία ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί μία παράταση στο εαρινό εξάμηνο για να μην χαθεί.

Σχετικά με τα voucher για την προμήθεα των τάμπλετ, καθώς τελειώνει η σχολική περίοδος και ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα χρήματα, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι έχει υπογραφεί η απόφαση , σημείωσε ωστόσο ότι έχουν καθυστερήσει να δοθούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά είναι «μία διαδικασία που τρέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...