Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Οδηγός …επιβίωσης για Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα κάνετε τα ψώνια σας και πώς θα πετάξετε χαρταετό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Σε ρυθμούς κορονοϊού κινείται σήμερα η Καθαρά Δευτέρα, ενώ υπό τη σκιά των μέτρων γίνεται και το πέταγμα του χαρταετού.

Με τους περιορισμούς των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και το lockdown γίνονται τα τελευταία ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι αλλά και το πέταγμα του χαρταετού για τους πιο παραδοσιακούς.

Η Καθαρά Δευτέρα δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι εορτασμοί θα είναι διαφορετικοί και περιορισμένοι. Τα πάρκα θα είναι ανοιχτά για το κοινό προκειμένου να κάνει τη βόλτα του και να πετάξει τον χαρταετό, ενώ ανοιχτοί είναι φούρνοι, μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και κανονικά γίνονται οι λαϊκές αγορές. 

Έτσι, λοιπόν οι πολίτες θα πρέπει να «εναρμονιστούν» για μία ακόμη φορά με τις απαγορεύσεις μετακίνησης και συναθροίσεων, απολαμβάνοντας τους νηστίσιμους μεζέδες οικογενειακά.

Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το σαρακοστιανό τραπέζι

Μπορεί ο κορονοϊός και το lockdown εδώ και ένα χρόνο να έχουν αλλάξει πολλές, αν όχι όλες τις συνήθειές μας, όμως την Καθαρά Δευτέρα, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Οι καταναλωτές σπεύδουν από το πρωί να προμηθευτούν τα καθιερωμένα εδώδιμα, τόσο στην Βαρβάκειο όσο και στην αγορά του Ρέντη. Χαλβάς, ταραμάς θαλασσινά και κάθε είδους εδέσματα σε πρώτο πλάνο περιμένουν τους καταναλωτές, που θέλουν να γεμίσουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Η κίνηση στην αγορά αυξήθηκε λόγω της ημέρας εντούτοις οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά ήδη από το Σάββατο 13/3 με συμφέρουσες τιμές και πολλά σαρακοστιανά προϊόντα. 

Παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα ανοιχτοί παραμένουν φούρνοι, μίνι μάρκετ και ιχθυοπωλεία, πέρα από τις λαϊκές αγορές ώστε οι Έλληνες να μπορούν να ψωνίσουν όσα χρειάζονται για το τραπέζι τους.

Με SMS το πέταγμα του χαρταετού

Όσοι έχετε λύσει το ζήτημα του σαρακοστιανού τραπεζιού και σκοπεύετε να τηρήσετε και το αγαπημένο έθιμο του χαρταετού θα πρέπει αρχικά να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να φτάσετε στον υπαίθριο χώρο με τα πόδια.

Επίσης, θα πρέπει πριν βγείτε από το σπίτι σας να στείλετε SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 καθώς το πέταγμα επιτρέπεται αλλά υπό τους περιορισμούς του lockdown.

δεδομένης και της παρούσας συγκυρίας με τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών πλησίον των κατοικιών τους, ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει να μην πετάτε τον χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Συγκεκριμένα, αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, ο ΔΕΔΔΗΕ για την ασφάλειά σας σημειώνει:

  • Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
  • Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Επίσης, στο ενδεχόμενο που χρειαστείτε βοήθεια, επικοινωνήστε με τον ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες

  ΛΙΒΑΝΟΣ PODCAST ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΓΑΖΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI ΕΛΛΑΔΑ 04.10.24 07:10 efsy...