Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Εκτιμήσεις για νέα «έκρηξη» κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα: «Πιθανό να είναι πάνω από 3.000»

 Kαθολικό lockdown στη χώρα.

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα (38)
Βρείτε μας

Για νέα αύξηση κρουσμάτων από την ερχόμενη εβδομάδα προειδοποιεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Δυσοίωνες είναι οι προειδοποιήσεις σχετικά με νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη, είναι ορατό το ενδεχόμενο εντός της επόμενης εβδομάδας η διακύμανση των κρουσμάτων να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και 3.000.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, το ερευνητικό μοντέλο της ομάδας του δείχνει οριακή αύξηση του μέσου, κυλιόμενου, όρου κατά 150 με 200 κρούσματα.   

Άρα, δεν μπόρεσε να αποκλείσει πως εντός της επόμενης εβδομάδας δεν θα σπάσει το «φράγμα» των 3.000 κρουσμάτων την ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις ο καθηγητής ανέφερε ότι μπορούν να κυμανθούν μεταξύ 580 και 620 έως τα τέλη Μαρτίου.

Αναφερόμενος στην Αττική, εξήγησε πως έχει επικρατήσει η μετάλλαξη από τη Βρετανία σε ποσοστό 80% με 90%.

Στην ίδια παρατήρηση σχετικά με τα κρούσματα της επόμενης εβδομάδας προχώρησε και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, στο Mega.

Πότε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση

Όπως εκτίμησε ο κ. Τζανάκης από τις 18 με 20 Μαρτίου θα αρχίσει πάρα πολύ σταδιακή αποκλιμάκωση της κατάστασης.

«22 Μαρτίου πιστεύω ότι θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση με 2.000 κρούσματα»

«Με 2.000 κρούσματα την ημέρα και το σύστημα Υγείας στα όριά του δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα χαλάρωσης» σημείωσε, την ίδια ώρα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντάς τις τον κύριο λόγο για το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Την ίδια παρατήρηση σχετικά με τη συζήτηση περί άρσης μέτρων έκανε και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης

«Παρατηρούμε αύξηση κρουσμάτων και πίεση στο σύστημα Υγείας που είναι αποτέλεσμα των ανάλυσης του ιικού φορτίου των προηγούμενων εβδομάδων. Δεν υπάρχει καμία μείωση στο ιικό φορτίο στα λύματα. Αναμένουμε τα νέα περιοριστικά μέτρα για το αν θα υπάρξει ύφεση» είπε στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη για το πού πρέπει να είναι το επιδημιολογικό φορτίο για να πάμε σε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις με αυτό το επιδημιολογικό φορτίο για την επαναλειτουργία. Με τέτοιο υψηλό ιικό φορτίο και τέτοια πίεση στο σύστημα Υγείας, είναι εντελώς παρακινδυνευμένο να μιλάμε για άνοιγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...