Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Νέο συλλαλητήριο για τον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφίες

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Νέο συλλαλητήριο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης.

Νέα πορεία για τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε από αλληλέγγυους στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ύστερα από μια σειρά μαζικών συλλαλητηρίων που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά στο Σύνταγμα, υπερασπιζόμενοι το αίτημα του απεργού πείνας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού, όπου και κρατείται.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε πορεία προς την Ομόνοια.

Συλλαλητήριο για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα
© SPUTNIK
Συλλαλητήριο για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα

Λόγω της συγκέντρωσης για τον Κουφοντίνα κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα από τις 16:30.

Συλλαλητήριο για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα
© SPUTNIK
Συλλαλητήριο για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα
Πορεία για τον Κουφοντίνα
© SPUTNIK
Πορεία για τον Κουφοντίνα

Το κάλεσμα απηύθυναν η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, Αριστερές οργανώσεις-Συλλογικότητες, η Αναρχική Συλλογικότητα, η Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση και η Οργάνωση Κομμουνιστικών Διεθνιστών Ελλάδας.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο, για να αποτρέψουμε, όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά την διάρρηξη της σχέσης του ελληνικού κράτους με τον πυρήνα δικαιϊκού μας πολιτισμού, που βασίζεται στον ανθρωπισμό, την μη διακριτική εφαρμογή του νόμου, το σωφρονισμό και όχι την εκδίκηση των κρατουμένων και έχει την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατη αξία. Κάθε μέρα που περνά ο χρόνος λιγοστεύει. Ζητάμε από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση» αναφέρεται στο κείμενο του καλέσματος.

«Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών και ανθρώπων του Πολιτισμού θα βρεθούμε απόψε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπεράσπισης του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, μαζί με το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και των Φοιτητικών Συλλόγων, όπως μας υπαγορεύει η συνείδησή μας» προστίθεται.

Το χρονικό της υπόθεσης Κουφοντίνα 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη ξεκίνησε απεργία αφού βγήκε η απόφαση να μεταχθεί από τις αγροτικές φυλακές της Κασαβέτειας Βόλου, όπου εξέτιε την ποινή του, στις φυλακές Δομοκού. Ο ίδιος διεκδικεί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, όπου πέρασε τα 16 από τα 18 χρόνια της κράτησής του, επικαλούμενος τον νόμο 4760/2020 (αρθ.3) παρότι τον χαρακτηρίζει «φωτογραφικό», ισχυριζόμενος ότι στόχος ήταν να διακοπεί η κράτησή του σε αγροτικές φυλακές.

«Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς, σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στον Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές (φυλακές), που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν απ' αυτές» τόνιζε ο Κουφοντίνας στη δήλωσή του όταν ανακοίνωνε την έναρξη της απεργίας πείνας, ενώ έκανε λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...