Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Πολάκης: Δεν έκανα καμία κατάληψη - Ο προεδρεύων κατέλυσε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

 


Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Βρείτε μας
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από το προεδρείο της Βουλής, στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Δευτέρας.
Ο Παύλος Πολάκης, μία ημέρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής της Δευτέρας (31/01), τόνισε ότι ο ίδιος δεν έκανε καμία κατάληψη της έδρας αλλά «ο προεδρεύων έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών εχθές».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στην εναρκτήρια σημερινή του τοποθέτηση για την χθεσινή αφαίρεση του λόγου του, ότι «από τις τοποθετήσεις των κ.κ. Οικονόμου και Τασούλα, καταλαβαίνω ότι αποδοκιμάζετε αυτήν την πρακτική, η οποία σταμάτησε την διαδικασία».
Ο Γιάννης Ραγκούσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Ελλάδα
Σύγκρουση Ραγκούση-Τασούλα στη Βουλή: «Trash tv της κυβέρνησης Φουρθιώτη – Σαν καταληψίας ο Πολάκης»
«Μιλούσε πάνω μου (σ.σ. ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου), καθώς απαντούσα στις προκλήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Μου έκανε μομφή και σταμάτησε την διαδικασία, αποχώρησε από την αίθουσα και είπε ότι περιμένουμε τον κ. Τασούλα να κάνει μομφή στον ομιλητή. Εγώ περίμενα σε μία διαδικασία που είχε διακοπεί», είπε ο κ. Πολάκης ενώ έκανε λόγο για «πραξικόπημα πήγε να γίνει χτες κατά των κοινοβουλετικών διαδικασιών».

Το χρονικό της έντασης

Η ένταση στη Βουλή την Δευτέρα (31/01), ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπ. Ανάπτυξης, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την αντίδραση του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου, Χαράλαμπου Αθανασίου.
Ο κ. Αθανασίου, ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «να επανέλθει στην τάξη» για να μιλήσει για το προς ψήφιση νομοσχέδιο.
Στη συνέχεια, αφαίρεσε τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη και διέκοψε την συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα να λάβει την σχετική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T75w4D