Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας: Άγριες και αιματηρές μάχες με τον κουρδικό Στρατό

Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας: Άγριες και αιματηρές μάχες με τον κουρδικό Στρατό

    Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 22:13
    Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας: Άγριες και αιματηρές μάχες με τον κουρδικό Στρατό

    Της Λίνας Ακριβοπούλου

    Λίγες μόνο μέρες μετά τις συζητήσεις Τραμπ - Πούτιν και τη συμφωνία τους για κατάπαυση του πυρός στη νότια Συρία, η Τουρκία ξεκίνησε να βομβαρδίζει με το πυροβολικό της τις κουρδικές θέσεις στην πόλη Αφρίν στη  βορειοδυτική Συρία, ενώ ήδη υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες, ακόμη και άμαχοι, μετά από σκληρές μάχες σώμα  με σώμα του τουρκικού  με τον κουρδικό Στρατό, οι οποίες μαίνονται με αμείωτη ένταση.
    Στο πλευρό των Τούρκων μάχεται ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ÖSO), καθώς επίσης 4.000 αντάρτες Τουρκμένοι και Άραβες, οι οποίοι και εισέβαλαν   σε πολλές πόλεις που ελέγχονται από Κούρδους, βόρεια από το Χαλέπι.
    Οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί που δημιουργούνται στο συριακό μέτωπο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση καθώς από τη μια μεριά μάχονται οι Κούρδοι οι οποίοι υποστηρίζονται από τον αμερικανικό Στρατό  και από την άλλη πλευρά η Τουρκία με ομάδα της  «αντιπολίτευσης» την οποία μάχεται η Ρωσία στο πλευρό της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.
    Η εισβολή της Τουρκίας μπορεί να «διαβαστεί» ως μια ύστατη προσπάθεια έτσι ώστε να απομακρύνει το ενδεχόμενο  δημιουργίας κουρδικού κράτους στην περιοχή, το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει δρομολογήσει η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της.
    Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει πολλούς πολίτες - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών - που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση.
    Σε απάντηση, οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) βομβάρδιζαν το χωριό Jibrin κοντά στο Azaz - μια πόλη στο βόρειο Χαλέπι που σήμερα ελέγχεται από υποστηριζόμενες από την Τουρκία παρατάξεις - τραυματίζοντας μια γυναίκα και τα τρία παιδιά της.

    Σχετική Ενημέρωση EL.GR

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    http://dlvr.it/T61Xv4