Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Θύελλα αντιδράσεων για όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά»

Θύελλα αντιδράσεων για όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Θύελλα αντιδράσεων για όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
  • 2







Αθήνα
Τη διερεύνηση όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περίοδο Βαρουφάκη στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το 2015, ακόμα και με παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ζήτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Βίπερ» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ» ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ αναφέρει ότι όλα θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή, προσθέτει όμως ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

»Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας.

»Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης» αναφέρει η ΝΔ.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Βαρουφάκης. Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε και ο κ. Λαφαζάνης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Τσίπρα για μια δεκαετία, στην χθεσινή του συνέντευξη.

»Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β’, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης.

»Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως η άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την Ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

»Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Σε «πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου» καλεί το Ποτάμι, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας «δεν δικαιούται να σιωπά».

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει» ανάφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.


«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση», αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...