Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μέλος της τράπεζας των BRICS θέλει να γίνει η Ελλάδα

Μέλος της τράπεζας των BRICS θέλει να γίνει η Ελλάδα

dragasakis.jpg

Γιάννης ΔραγασάκηςEUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Στο επίκεντρο του σημερινού Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη βρέθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς 
Στη συνεδρίαση εξουσιοδοτήθηκε το υπουργείο Οικονομικών να αποστείλει επίσημη επιστολή για έναρξη των συζητήσεων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, στην οποία μέτοχοι είναι οι χώρες των BRICS.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συνεργασία ή και η συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους σημαντικούς διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς με στόχο την οικονομική στήριξη επενδυτικών σχεδίων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών για την ελληνική οικονομία».
Όπως αναφέρεται, με τη συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς αναπτυξιακούς θεσμούς ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς καλούνται να αξιοποιήσουν τη χρηματοδοτική στήριξη έργων που υλοποιούνται στις χώρες-μέλη, είτε πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται κυρίως από κρατικούς φορείς είτε πρόκειται για βιώσιμα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια
» Επίσης, ελληνικές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν εγγυητικές επιστολές από τις διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες για την εκτέλεση των έργων υποδομής (αυτοκινητόδρομοι, σχέδια αστικής ανάπτυξης, παραγωγή καθαρής ενέργειας κ. α).
»Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τη χρηματοδότηση των υποδομών του «Δρόμου του Μεταξιού», μία από τις βασικές δράσεις της ΑΙΙΒ, αποτελώντας κέντρο βαρύνουσας σημασίας για τη διασύνδεση Ασιατικής και Ευρωπαϊκής ηπείρου».
Τέλος, αποφασίστηκε με συντονισμό του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. και των αρμόδιων υπουργείων να πραγματοποιηθεί σύσκεψη το προσεχές διάστημα για την ενημέρωση ελληνικών εταιρειών και φορέων σε σχέση με τις δυνατότητες που τους παρέχει η συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες.
[related-articles]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece