Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πρ. Παυλόπουλος προς Τουρκία: Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας

Πρ. Παυλόπουλος προς Τουρκία: Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 12:55
 
UPD:14:28
Δελτίο Τύπου ΥΠΕΘΑ
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν με φόντο υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, αλλά και χθεσινές και σημερινές «προειδοποιήσεις» των Τούρκων ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον κ. Παυλόπουλο πετά «πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο».
«Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας» ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, από το Εθνικό Φυλάκιο Παναγιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν με φόντο υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, αλλά και χθεσινές και σημερινές «προειδοποιήσεις» των Τούρκων ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον κ. Παυλόπουλο πετά «πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο».
«Γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και την ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία. Η γενναιότητα δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε» είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στο προσωπικό του Εθνικού Φυλακίου.
«Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας.  Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς.  Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι.  Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.
Δήλωσε παράλληλα υπερήφανος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εξήρε την προσφορά των Ελλήνων στρατιωτών που υπερασπίζονται «την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης».
«Εδώ είναι ένα όριο στο οποίο η Ευρώπη, και φυσικά η Ελλάδα, στέλνει στην Τουρκία το διαχρονικό μήνυμα που στέλνουμε πάντοτε:  Επιζητούμε την ειρήνη.  Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. Επιζητούμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ειπσήμανε ωστόσο ότι «οι προϋποθέσεις είναι πάντοτε συγκεκριμένες και δεν υπάρχουν εκπτώσεις». Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας πως «γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν».
«Ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός.  Αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και εσείς το αποδεικνύετε.  Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς.  Να έχετε δύναμη και να είσθε υπερήφανοι γι’αυτή την μεγάλη αποστολή την οποία επιτελείτε» κατέληξε.
Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι.
Ειδικότερα, τα δύο τουρκικά αεροσκάφη εισήλαθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους (στο συγκρότημα Φούρνων), στα 8.900 πόδια. Στις 10.27 τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών, μεταξύ Σάμου και Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...