Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Αλλαγές σε πρόστιμα ανασφάλιστων ΙΧ, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ για αγρότες

Νέο «φοροτσουνάμι» - Αλλαγές σε πρόστιμα ανασφάλιστων ΙΧ, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ για αγρότες

 0 0Google +0 0
Νέο «φοροτσουνάμι» - Αλλαγές σε πρόστιμα ανασφάλιστων ΙΧ, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ για αγρότες
Το βράδυ της Πέμπτης κατατέθηκε στην Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο 81 σελίδων του Υπουργείου Οικονομικών. Το πολυνομοσχέδιο υπογράφουν και άλλοι 16 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται τα εξής:
- Ακυρώνονται τα παράβολα που αναρτήθηκαν μετά την διασταύρωση της 6ης Ιουνίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Επιπλέον, επιστρέφονται τα ποσά σε όσους τα έχουν ήδη πληρώσει. Το κόστος για το Δημόσιο υπολογίζεται σε 3,2 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Υπολογίζονται έτσι σε 12.800 οι ιδιοκτήτες ΙΧ που είχαν σπεύσει να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ.
- Επανακαθορίζονται τα παράβολα για όσους εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα ως εξής: 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κυβικών, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα. Προβλέπεται επίσης, υπό προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΑΔΕ, να μην επιβάλλονται τα πρόστιμα-παράβολα, σε κατοίκους περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές από θεομηνίες.
- Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ του 2017 οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Λέσβου που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.
- Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, θα επανεξεταστούν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ του 2017, για να διαπιστωθεί αν ιδιοκτήτες ακινήτων που έτυχαν έκπτωση 50% πληρούσαν όλα τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με βάση τις δηλώσεις του 2016.
- Κυρώνεται το συνυποσχετικό για παράταση της εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών κατά ακόμη έναν 
- Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος, τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν σε ξεχωριστούς χώρους αλλά με ενιαία άδεια λειτουργίας.
- Διευρύνονται οι περιπτώσεις αγροτικών εφοδίων (σπόρους κλπ) που υπάγονται στον μειωμένο ΦΠΑ 13%
- Η διορία πληρωμής φόρου νομικών προσώπων λήγει τον Δεκέμβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...