Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Οικονομική παιδεία

Οικονομική παιδεία

Του Σπύρου Στάλια

Ο Λόρδος Κέυνς με το επαναστατικό του έργο, μας έμαθε ότι στο καπιταλισμό επικρατεί αβεβαιότητα, ότι ο καπιταλισμός είναι αδύνατον να εξασφαλίσει την πλήρη απασχόληση, η διανομή του πλούτου γίνεται αυθαίρετα και άνισα και τέλος μας έμαθε την αρχή της ενεργού ζήτησης.
Και κάτι άλλο μας δίδαξε σε συνδυασμό με την αρχή της ενεργού ζήτησης. Μας έμαθε ότι το χρήμα δεν είναι σπάνιο είδος, όπως ισχυρίζονται οι «μενουμεευρωπάκηδες».

Δηλαδή, άμα έχουμε 1,500,000 εκατ. ανέργους και τα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό, τότε το κράτος, μέσω των επενδύσεων, ανοίγει δουλειές, προσλαμβάνει από τον ιδιωτικό τομέα όσους εργάτες θέλει μέχρι να εξαλείψει την ανεργία, κόβει χρήμα και τους πληρώνει!

Αυτά μας έμαθε!

Οι ευρωλάγνοι του σύριζα, κκε, χρυσής αυγής, νδ, πασόκ, ποταμιού και οι κεντρώοι μας λένε ότι επειδή το ευρώ είναι σπάνιο, ιδιωτικό και πέφτει από ελικόπτερο, αυτό είναι λάθος, και ότι για να το κάνει αυτό το κράτος, θα πρέπει να δανείζεται, και να πληρώνει τόκους στις τράπεζες.

Άρα το κράτος, για να δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα πρέπει να δανείζεται, μέχρις εκείνου του σημείου που δεν θα θίγεται η αξιοπιστία του στις αγορές, και να φορολογεί μετά για να πληρώνει τα έξοδα των τόκων. 

Για κάθε θέση εργασίας που θα δημιουργείται, πρώτα θα πληρώνονται οι Τράπεζες.

Άρα η ανεργία θα παραμένει υψηλή, οι τράπεζες θα είναι οι αιωνίως κερδισμένες και η λιτότητα διαρκής.

Μιλάμε για υψηλή Οικονομική Παιδεία!!!

Πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος να τα πιστεύει αυτά.

Κι όμως αυτή η ηλιθιότητα μας κυβερνά και μας φοβίζει.

Η γνώση κατανικά και την ηλιθιότητα και τον φόβο.

Πιο απλά δεν γίνεται! 

Ο Σπύρος Στάλιας είναι οικονομολόγος Ph.D

Πηγή: freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...