Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

trump-donald-usa.jpg

Φήμες για παραιτήσεις και ανασχηματισμό στην κυβέρνηση Τραμπ και δημοσκόπηση κόλαφος για τον πρόεδρο | (AP Photo/Steve Helber)
Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει ομιλίες μπροστά σε χιλιάδες προσκόπους και πασχίζει να ενισχύσει το προφίλ του, η προεδρία του βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση. Φήμες στην Ουάσινγκτον θέλουν τον υπουργό Εξωτερικών να ετοιμάζεται για παραίτηση, ενώ υπάρχει πολλή κουβέντα για το ενδεχόμενο γενικότερου ανασχηματισμού. Την ίδια στιγμή οι μισοί Αμερικανοί δεν πιστεύουν ότι ο πρόεδρος θα ολοκληρώσει τη θητεία του.
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για τις επαφές συνεργατών και συμβούλων του με παράγοντες από τη Ρωσία, αλλά και από την σε εξέλιξη έρευνα. Ο ίδιος ο πρόεδρος, τις τελευταίες ημέρες, χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, τον οποίο χαρακτήρισε προσφάτως «υπό πολιορκία». Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προβεί σε ανασχηματισμό αντικαταστώντας τον Σέσιονς, αλλά ίσως και άλλα κεντρικά πρόσωπα εντός Λευκού Οίκου. Άλλωστε, προ ημερών ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που επέλεξε τον Τζεφ Σέσιονς για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σέσιονς έχει αυτοεξαιρέσει τον εαυτό του από την έρευνα για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Παραιτείται ο Τίλερσον;

Παράλληλα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη θέση του.
Ο Τίλερσον έχει πολλές διαφορές με τον Λευκό Οίκο, μεταξύ αυτών και αναφορικά με την αμερικανική πολιτική απέναντι στο Ιράν, μετέδωσε χθες Δευτέρα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Πηγές δήλωσαν ότι ο Τίλερσον προσανατολίζεται στο να παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου, αλλά δεν θα προκαλούσε έκπληξη εάν το έκανε και νωρίτερα.

Θα βγάλει τη θητεία ο πρόεδρος;

Εν μέσω σημαντικών εξελίξεων σε πολλά ανοικτά μέτωπα έρχεται και μία δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το 50% των Αμερικανών δεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος θα ολοκληρώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.
Το 46% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο Τραμπ δεν είναι πιθανόν να ολοκληρώσει την πρώτη του θητεία στην προεδρία, όπως διαπίστωσε η δημοσκόπηση των USATODAY/MediaEthics που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες Δευτέρα.
Μόνο περίπου το 27% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Τραμπ θα ολοκληρώσει τη θητεία του.
Από άλλες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων--το 51%--είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που κάνει ο Τραμπ την δουλειά του, ενώ το 44% τον εγκρίνουν.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 17-19 Ιουλίου και σε δείγμα 1.330 ενηλίκων. Το περιθώριο σφάλματος είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece