Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Προς επιτόκιο 4,75% το 5ετές ομόλογο Στα 5,5 δισ. ευρώ οι προσφορές

Προς επιτόκιο 4,75% το 5ετές ομόλογο

Στα 5,5 δισ. ευρώ οι προσφορές
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 12:15
 
UPD:14:10
REUTERS/TONY GENTILE
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου της Ελλάδας, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στις αγορές, μετά από τρία χρόνια «απουσίας».
Το επιτόκιο της δημοπρασίας, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον των ανάδοχων τραπεζών, αναμένεται να προσεγγίσει το 4,750%, παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιτόκιο 4,875%.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το οριστικό ύψος του επιτοκίου θα ανακοινωθεί αργότερα, εντός της ημέρας. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κατατεθείσες προσφορές κυμαίνονται, μέχρι στιγμής, στα 7 δισ. ευρώ.
«Το επιτόκιο είναι πολύ ελκυστικό» σχολιάζει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, αναλυτής της Landesbank Berlin Investment, ο οποίος εκτιμά ότι «οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ υψηλές».
«Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι το κόστος υποχωρεί κάτω του 5%» επισημαίνει από την πλευρά της LNG Capital, ο αναλυτής Λουίς Γκάργκουρ. «Πλέον η Ελλάδα είναι ικανή να αυτο-χρηματοδοτηθεί» έσπευσε να προσθέσει.
Εκτός της προσέλκυσης νέων επενδυτών, στόχο της Αθήνας αποτελεί και η μετακύλιση του 5ετούς ομολόγου, το οποίο εκδόθηκε το 2014 και λήγει το 2019.
Εφόσον το επιτόκιο κινηθεί κάτω του αντίστοιχου επιτοκίου της έκδοσης του 2014 -δηλαδή κάτω του 4,95%- η κυβέρνηση θα θεωρήσει «επιτυχημένη» την απόπειρα εξόδου στις αγορές.
Ως ανάδοχες τράπεζες έχουν οριστεί από το ελληνικό δημόσιο οι τράπεζες BNP Paribas, Bank of America, Citigroup, Deutersche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Σημειώνεται ότι η έξοδος στις αγορές ακολουθεί χρονικά την έγκριση του προγράμματος βοήθειας από το ΔΝΤ, αλλά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.   
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...