Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΗΠΑ: Ανησυχία για πιθανή αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία

ΗΠΑ: Ανησυχία για πιθανή αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 08:50
 
UPD:08:57
Wikipedia
Μια απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα συνιστούσε αιτία ανησυχίας για τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ.
«Υπήρξε ένα δημοσίευμα που ήταν λανθασμένο, δεν έχουν αγοράσει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία. Αυτό θα μας ανησυχούσε, αν το έκαναν, όμως δεν το έχουν κάνει», είπε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, μιλώνας στο Φόρουμ για την Ασφάλεια στο Άσπεν του Κολοράντο.
Το S-400 είναι το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς της Ρωσίας που μπορεί να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων ικανούς να καταστρέφουν στόχους στον αέρα. Είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να καταστρέφει διάφορους στόχους, από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους.
Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει καταλήξει σε συμφωνία μόνο με την Κίνα για την πώληση του συστήματος S-400 και είναι σε συζητήσεις με την Τουρκία και την Ινδία. Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ είπε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο τελικό στάδιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...