Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Νέο πρόβλημα στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών η πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή του Γεωργίου

Νέο πρόβλημα στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών η πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή του Γεωργίου

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας. Όπως είναι γνωστό η υπόθεση κρίνεται από μηδενική βάση παρά την ομόφωνη πρωτόδικη αθωωτική απόφαση ύστερα από έφεση του εισαγγελέα.
«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.
Επιπλέον για το ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ, ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.
Εάν τελικά καταδικασθεί ο Γεωργίου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν νέεες τριβές στις σχέσεις Αθήνας και Βρυξελλών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...