Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων γιατί ο Μακρόν του ζήτησε περικοπές

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων γιατί ο Μακρόν του ζήτησε περικοπές

Ο στρατηγός Ντε Βιλιέ εξηγεί στην ανακοίνωσή του ότι θεωρεί πως «δεν είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσει την διατήρηση του μοντέλου του στρατού στο οποίο πιστεύει ως εγγύηση της προστασίας της Γαλλίας και των Γάλλων, σήμερα και αύριο, και να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της χώρας μας» και πως «ανέλαβε τις ευθύνες του» υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα επέπληξε τον στρατηγό για τις επικρίσεις του σχετικά με τον αμυντικό προϋπολογισμό.
Η παραίτησή του θεωρείται ιστορικό γεγονός από τον γαλλικό Τύπο. «Ποτέ κανείς αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν οδηγήθηκε σε παραίτηση από το 1962», εξηγεί ο ιστορικός Φιλίπ Βιάλ.
Η κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον στρατηγό Πιέρ ντε Βιλιέ ξεκίνησε γιατί ο γάλλος πρόεδρος του ζήτησε να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης στον στρατό. Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει περικοπές 850 εκατομμυρίων ευρώ για το 2017, στο πλαίσιο περικοπών των δημοσίων δαπανών ύψους 4,5 δις ευρώ για το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκου «Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου» 28.03.2024 | 20:40

  Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε α νακοίνωση  μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρ...