Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

H Βόρεια Κορέα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία - Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

H Βόρεια Κορέα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία - Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
Πηγή: KCNA/via REUTERS/File Photo
Σε εκτόξευση νέου πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο θεωρεί πως ο πύραυλος ήταν βαλλιστικός. Η νέα αυτή εξέλιξη προκαλεί νέα  ανησυχία για τις προθέσεις της χώρας και αναμένεται να είναι άμεση η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Διαβάστε επίσης

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντόπισε την εκτόξευση ενός βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου και βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης της τροχιάς που διέγραψε και άλλων στοιχείων της ενέργειας για να συγκεντρώσει σαφέστερες πληροφορίες, όπως γνωστοποίησε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εντοπίσαμε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Αξιολογούμε την κατάσταση και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα», πρόσθεσε ο πλοίαρχος Ντέιβις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από περιοχή η οποία μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιείτο για αυτό το σκοπό.
Την πληροφορία ότι η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο δημοσιοποίησε νωρίτερα το Τόκιο, όπου ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως ο πύραυλος αυτός κατέπεσε πιθανόν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) και συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Ο Άμπε τόνισε ότι το Τόκιο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ιαπώνων.
Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα αναμένεται να ενημερώσει σύντομα τα ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συγκάλεσε κατεπειγόντως μια συνεδρίαση με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μετά την εκτόξευση.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας μεταδίδει ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (23:41 τοπική ώρα, 17:41 ώρα Ελλάδας) ο οποίος κατέπεσε στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών της ακτών.
Η νέα εκτόξευση σημειώθηκε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη επιτυχή δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...