Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση Γιαννακάκη για τις φωτογραφίες των οροθετικών γυναικών

Παρέμβαση Γιαννακάκη για τις φωτογραφίες των οροθετικών γυναικών

gianakaki.jpg

Μαρία ΓιαννακάκηΗ γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Την παρέμβαση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών ζητά η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, προκειμένου να κατέβουν από το διαδίκτυο οι φωτογραφίες και τα προσωπικά δεδομένα των οροθετικων γυναικών που διώχτηκαν και διαπομπεύτηκαν το 2012 με τη διαβόητη υγειονομική διάταξη Λοβέρδου.
Σε βάρος εκείνων των γυναικών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και οι φωτογραφίες τους και τα στοιχεία τους δημοσιοποιήθηκαν με εισαγγελική διάταξη.
Ωστόσο, στα δικαστήρια η κατηγορία κατέπεσε και οι γυναίκες αθωώθηκαν. Παρόλο που κάποιες από τις δικαστικές αποφάσεις ζητούν να κατέβουν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους από το διαδίκτυο, κάτι που έχει ζητήσει τόσο η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσο και οργανώσεις που στάθηκαν στο πλευρό των γυναικών, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Πέντε χρόνια μετά τη διαπόμπευση των γυναικών, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους παραμένουν αναρτημένα σε ορισμένες ιστοσελίδες και διαθέσιμα στον καθένα με μια αναζήτηση, «συνθλίβοντας με τον τρόπο αυτό κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμά τους για σεβασμό και προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και απομειώνοντας οποιαδήποτε δυνατότητα αποκατάστασης της ήδη τρωθείσας προσωπικής τους ζωής, χωρίς πλέον να υφίσταται οποιοδήποτε νομικό έρεισμα», σημειώνει η κ. Γιαννακάκη σε επιστολή της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...