Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

το μάθημα του ανιψιού στον θείο

ο μάθημα του ανιψιού στον θείο

nd.jpg

Ν.Δ.EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Προχθές, η Ν.Δ. χαρακτήρισε «εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου» τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να [τα] νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους». Τη συγκεκριμένη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε έμπρακτα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος συμμετείχε ένθερμα στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στη Λαμία.
Προφανώς, ο κ. Μπακογιάννης δεν θεώρησε ότι συμμετείχε σε εκδήλωση προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου, ούτε και αισθάνθηκε να τον χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τους κομματικούς σκοπούς της. Στο κάτω κάτω χρειάζεται να διακατέχεται κανείς από ακραία φοβικά σύνδρομα για να πιστεύει προκαταβολικά ότι, αν πάει κάπου, θα τον χρησιμοποιήσουν.
Είναι, βέβαια, κοινό μυστικό πως ο Κώστας Μπακογιάννης «βλέπει» πολύ μακριά σε ό,τι αφορά το πολιτικό του μέλλον. Γιος της Ντόρας και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, μεγάλωσε στους κόλπους της οικογένειας Μητσοτάκη, μιας εκ των ισχυροτέρων πολιτικών οικογενειών της χώρας.
Η πολιτική, εκ των πραγμάτων, βρίσκεται στο DNA του. Δείχνει, όμως, ότι δεν βασίζεται καθόλου στην πολιτική του κληρονομιά. Αντίθετα, οικοδομεί αργά, σταθερά και με συνέπεια τη δική του πολιτική εικόνα, προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις και χρησιμοποιεί πολιτικό λόγο συναινετικό και καθόλου διχαστικό.
Τα όσα είπε χθες στη Λαμία το αποδεικνύουν. Υπογράμμισε την αξία των διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων και απόψεων, στο πλαίσιο, όμως, μιας προσπάθειας τουλάχιστον για μίνιμουμ συνεννόηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.
Απέρριψε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, στη βάση των οποίων η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα. Αφού περιέγραψε την τραγωδία που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός, δεν δίστασε να υπογραμμίσει με έμφαση: «Περιγράφω μια πραγματικότητα η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, μην τρελαθούμε κιόλας».
Με δυο λόγια, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κινήθηκε στον αντίποδα της γραμμής του Κ. Μητσοτάκη. Κι αν μη τι άλλο, έδειξε ότι ο πολιτικός του λόγος δεν υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή και ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μήπως ο θείος Κ. Μητσοτάκης πρέπει να διδαχτεί κάτι από τον ανιψιό Κ. Μπακογιάννη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...